Per Laursen leverer sæsonens første danske semifinale på PDC Nordic & Baltic touren

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Efter 15 PDC Nordic & Baltic turneringer uden en dansker i semifinalen brød Per Laursen i dag den triste stime.

Spørger man Per Laursen selv, så lægger han ikke skjul på, at 2019 har været et skuffende år på PDC Nordic & Baltic touren. I dag var der så en smule succes at hente, idet den femdobbelte danske mester leverede sæsonens første danske semifinale på den nordisk/baltiske Pro Tour.

Resultatet var ganske vist betinget af en håndfuld missede matchpile fra Allan Rask allerede i turneringens første runde, alt imens hele fire af PDC Nordic & Baltic ranglistens top otte havde valgt ikke at stille op til turneringen.

Ikke desto mindre så fulgte Laursen sin snævre sejr over Allan Rask op med en noget mere komfortabel sejr på 6-1 over Jesper Skovgaard i anden runde. Til trods for beskedne gennemsnit på henholdvis 78,1 og 75,1 var den rødhårede dansker dermed videre til kvartfinalerne.

Blandt de sidste otte stod Laursen så overfor sin klubkammerat og landsholdskollega fra PDC’s World Cup of Darts, Niels Heinsøe, der for fjerde turnering i træk havde spillet sig i kvartfinalen. Med blot et enkelt leg over 18 dart viste begge danskere i øvrigt et ganske højt niveau, hvilket i sidste ende kulminerede med en samlet sejr på 6-3 til Per Laursen.

I semifinalen havde 52-årige Laursen så muligheden for at revanchere gårsdagens semifinalenederlag fra Europa Tour-kvalifikationen mod finske Veijo Viinikka. Desværre var Laursen ikke kynisk nok på sine doubler, hvilket var blandt årsagerne til, at han for anden dag i træk tabte en semifinale til finnen – denne gang med slutresultatet 6-3.

I den anden semifinale havde Madars Razma kort forinden besejret Marko Kantele med samme cifre. Dermed var letten klar til sin syvende PDCNB-finale i sæsonen, hvilket endte med en slidsom sejr på 6-5 over Veijo Viinikka. Sejren betyder, at Razma rykker op som nummer et på PDC Nordic & Baltic ranglisten. Lettens avancering er i øvrigt den eneste forskydning i ranglistens top ni, alt imens Veijo Viinikka lige akkurat springer op på 10. pladsen.


Top 10 PDC Nordic & Baltic (9 ud af 10 turneringer)

  1. Madars Razma, 6650
  2. Darius Labanauskas, 5700
  3. Marko Kantele, 3550
  4. Dennis Nilsson, 3250
  5. Ulf Ceder, 1875
  6. Daniel Larsson, 1575
  7. Oskar Lukasiak, 1325
  8. Niels Heinsøe, 1150
  9. Per Laursen, 1075
  10. Veijo Viinikka, 1000

Du kan se de afgørende resultater fra lørdagens Pro Tour her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes her.

I morgen begynder sæsonens sidste Pro Tour turnering på PDC Nordic & Baltic touren. I den forbindelse vil både Niels Heinsøe og Per Laursen være seedede.

PDC Nordic & Baltic Pro Tour 9
Lørdag 2. november
Kvartfinaler
Veijo Viinikka (79,7) 6-5 (81,2) Darius Labanauskas
Per Laursen (84,4) 6-3 (82,5) Niels Heinsøe
Madars Razma (81,0) 6-2 (80,7) Kristaps Mickus
Marko Kantele (87,3) 6-1 (78,6) Ivan Springborg Poulsen

Semifinale
Veijo Viinikka (81,7) 6-3 (83,5) Per Laursen
Madars Razma (81,0) 6-3 (81,1) Marko Kantele

Finale
Madars Razma (79,6) 6-5 (83,7) Veijo Viinikka

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*