Optakt: Potentiel hollandsk afsked med Raymond van Barneveld

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Raymond van Barneveld kan i dag risikere at spille sin sidste officielle kamp foran et hollandsk hjemmebanepublikum.

Sæsonfinalen ved World Series of Darts er efterhånden godt igang. I går blev der således taget hul på de indledende kampe i første runde, hvilket betyder, at vi nu kender programmet over lørdagens kampe.

På baggrund af fredagens resultater, så vil det hollandske publikum i Amsterdam kunne se frem til et forhåbentligt velspillet opgør mellem Michael van Gerwen og Gerwyn Price. Sidstnævnte viste således storform, da han i går ekspederede Michael Smith ud af første runde med et gennemsnit på 101,86.

Første rundes mest bemærkelsesværdige præstation blev imidlertid leveret af Krzysztof Ratajski. Polens nummer ét var således i fremragende form, da han med et gennemsnit på 104,19 sendte Nathan Aspinall ud af turneringen med et nederlag på 6-5. I dag møder Ratajski så Daryl Gurney, der var i semifinalen ved sidste weekends European Championship.

Risiko for hollandsk farvel til Raymond van Barneveld

Foruden de ovennævnte opgør, så vil hjemmebanepublikummet formentlig se ekstra meget frem til kampen mellem deres to landsmænd, Raymond van Barneveld og Jermaine Wattimena. Kampen kan således vise at blive Barnevelds sidste officielle kamp foran et hollandsk hjemmebanepublikum nogensinde. Det var ellers Barneveld der skrev dartsporten på det nationale landkort, da han tilbage i slut halvfemserne dominerede i BDO og sidenhen vandt PDC’s verdensmesterskab i 2007. På den baggrund vil den 52-årige, femdobbelte verdensmester formentlig kunne se frem til massiv opbakning mod sin 21 år yngre modstander.

Hvad enten Barneveld afslutter sin sidste officielle turnering i Holland med eller uden succes, så vil det dog også blive interessant at følge aftenens åbningskamp mellem den forsvarende vinder, James Wade, og Jonny Clayton, hvortil sidstnævnte vandt hele 6-0 sidst de to mødtes ved sidste weekends European Championship.

Amatørspilleren Damon Heta indtager endnu engang World Series

Herudover så vil australske Damon Heta jagte endnu en World Series overraskelse, efter han tidligere på året sejrede ved Brisbane Masters. I dag jagter amatørspilleren så en sejr mod den østrigske Premier League-profil, Mensur Suljovic.

Også Peter Wright og Ian White vil være på kampprogrammet, når de mødes i aftenens femte opgør. Herefter tager Gary Anderson mod Danny Noppert, inden Rob Cross lukker og slukker mod Dave Chisnall.

Du kan se en oversigt over aftenens kampe ved World Series of Darts Finals her nedenfor. Alle kampe i anden runde spilles bedst af 11 legs, og kan ses live på TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv fra klokken 20.00.


Lørdag 2. november (20.00)
Anden runde 
James Wade v Jonny Clayton
Damon Heta v Mensur Suljovic
Daryl Gurney v Krzysztof Ratajski
Michael van Gerwen v Gerwyn Price
Peter Wright v Ian White
Gary Anderson v Danny Noppert
Raymond van Barneveld v Jermaine Wattimena
Rob Cross v Dave Chisnall

Fredag 1. november (20.00)
Første runde
Jonny Clayton (87,1) 6-4 (86,03) Wayne Jones
Ian White (95,05) 6-5 (91,55) Ricky Evans
Mensur Suljovic (86,88) 6-1 (83,8) Kyle Anderson
Krzysztof Ratajski (104,19) 6-5 (103,37) Nathan Aspinall
Gerwyn Price (101,86) 6-3 (94,2) Michael Smith
Dave Chisnall (96,38) 6-4 (91,4) Simon Whitlock
Danny Noppert (93,66) 6-3 (84,54) Jeffrey de Zwaan
Jermaine Wattimena (96,43) 6-4 (100,6) Gabriel Clemens

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*