Per Laursen og Niels Heinsøe taber semifinalerne ved kvalifikationsturnering til Europa Touren

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Per Laursen og Niels Heinsøe missede her til aften en gylden mulighed for at kvalificere sig til PDC’s Europa Tour, da Mindaugas Barauskas (billede) sikrede sig karrierens hidtil største sejr.

Det er endnu aldrig lykkedes en dansker at kvalificere sig til PDC’s Europa Tour gennem PDC Nordic & Baltics kvalifikationsturneringer. I dag var der så en særdeles gunstig mulighed for, at netop den statistik ville blive brudt, eftersom en lang række af PDCNB’s største profiler havde valgt ikke at deltage ved fredagens kvalifikationsturnering i Riga, alt imens svenske Dennis Nilsson måtte melde afbud med kort varsel grundet sygdom.

Derfor var der blot ni spillere deltagende ved turneringen, hvor det på forhånd lignede, at danske Per Laursen og finske Veijo Viinikka ville indtage favoritrollerne.

Netop de to viste sig sidenhen at skulle mødes i semifinalen, hvor Per Laursen dog aldrig for alvor formåede at finde storspillet frem, og på den baggrund endte med et ærgerligt nederlag på 6-3. Danskeren kunne dog notere sig for en lukker på 147 til stillingen 3-3, inden Viinikka afgjorde kampen ved at vinde de sidste tre legs i 15, 16 og 18 dart.

Også i turneringens modsatte semifinale var der dansk deltagelse. Her tabte Niels Heinsøe dog ligeledes med cifrene 6-3, da han trak det korteste strå mod litauiske Mindaugas Barauskas.

I finalen var det så Veijo Viinikka der indtog favoritrollen. I en velspillet finale, hvor kun et enkelt leg blev afgjort i mere end 18 dart, endte kampen dog alligevel med en overraskende sejr til Mindaugas Barauskas, der dermed kan se frem til sin første Europa Tour deltagelse nogensinde. Litauerens ET-debut vil finde sted ved European Darts Open i Leverkusen i marts næste år.


Resultater fra PDC Nordic & Baltics kvalifikationsturnering til European Darts Open
Kvartfinaler
Niels Heinsøe (71,0) 6-4 (71,2) Janis Kupsis
Mindaugas Barauskas (88,4) 6-0 (73,8) Jesper Skovgaard
Per Laursen (83,5) 6-0 (65,5) Nauris Gleglu
Veijo Viinikka (90,2) 6-2 (81,3) Zanis Buklovskis

Semifinaler
Mindaugas Barauskas (79,4) 6-3 (76,4) Niels Heinsøe
Veijo Viinikka (83,7) 6-3 (79,2) Per Laursen

Finale
Mindausgas Barauskas (83,7) 6-5 (84,8) Veijo Viinikka

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*