Rob Cross vinder European Championship for første gang i en uskøn finale

Tekst: Martin Hawkins

Foto: Getty Images

Rob Cross vandt søndag aften sin tredje major titel i karrieren.

Afgørelsens time i European Championship kom i dag, og forventningerne var høje efter 3 dage med fremragende dart. Inden søndagens kampe lå det gennemsnitlige antal dart pr. vundet leg på under 15 (14,96), og det er ikke set bedre i de år hvor forfatteren til denne artikel har samlet data (siden 2016). Ingen af de tilbageværende spillere havde vundet denne titel før, så der ville under alle omstændigheder komme et nyt navn på trofæet.

Den første kvartfinale stod mellem de to englændere Ricky Evans og Rob Cross, og med en føring på 5-0 til sidstnævnte ved første pause, så det ud til at det blot ville blive en formssag for “Voltage” at spille sig i semifinalen. Evans hævede dog niveauet efter pausen, og da han med tre legs i træk gjorde det til 7-5 lurede man måske muligheden for endnu et stort comeback – han kom dog aldrig tættere på, og med en 13-darter for et break i 16. leg blev det til en sejr på 10-6 til den tidligere elektriker.

Dave Chisnall var sandsynligvis den der havde spillet bedst i turneringen indtil videre, men mod Daryl Gurney kunne han ikke finde det samme spil frem, og begik også for mange fejl (som fx at ramme en stor 1’er med 81 tilbage), som prompte blev straffet af nordireren. Daryl Gurney vinder med 10-5 og kan se frem til et møde med Rob Cross i semifinalen. I den tredje kvartfinale var det egentlig Jeffrey de Zwaan som scorede bedst, men 21 missede double-forsøg i de 15 legs viste sin betydning, da Michael Smith nappede sejren på 10-5.

Vi måtte vente til eftermiddagens sidste opgør for at få den mest spændende kamp, da Vincent van der Voort gav Gerwyn Price kamp til stregen. Hollænderen havde det bedste gennemsnit hele kampen, som gik med udlægget i de første 13 legs, hvorefter Price brød udlægget med en flot lukning på 170 for en 12-darter. Van der Voort brød dog tilbage igen med det samme og holdt efterfølgende udlægget, så det igen var helt lige ved stillingen 8-8. Price tog føringen endnu engang, og da van der Voort efterfølgende missede en enkelt pil for at gøre det til 9-9, slog Price til og snuppede sejren på 10-8 med en 13-darter. Han fuldender dermed line-uppet til semifinalerne, hvor en duel mod Michael Smith venter.

Der var masser af valuta for pengene i den første semifinale, hvor den jævnbyrdige kamp mellem Rob Cross og Daryl Gurney bølgede frem og tilbage. Niveauet var også lidt op og ned – de startede begge som lyn og torden, gik så lidt i stå efter den første pause, for derefter at finde lidt af spillet igen mod slutningen af kampen. I en kamp med mange skiftende føringer, var det til sidst Rob Cross der kunne smide en pil i D20 for sejren på 11-9 og en plads i European Championship-finalen for anden gang, efter han i 2017 tabte mod Michael van Gerwen.

Den anden semifinale viste endnu engang at spillernes gennemsnit ikke betyder alverden, da Michael Smith missede et væld af muligheder mod Gerwyn Price, som viste sin styrke især med den sidste pil i hånden – meget godt illustreret allerede i tredje leg, da han lukkede 149 for en 18-darter. Efter en føring på 4-0 til waliseren kom Smith tilbage på 5-5, men herefter gik 6 ud af de sidste 8 legs til “The Iceman”, som dermed gør Rob Cross selskab i finalen med en sejr på 11-7.

Ingen af spillerne fandt desværre storspillet frem i finalen, hvor især Gerwyn Price skuffede med et gennemsnit på blot 84 og en sjat. Han tog føringen 1-0, men efter det var han ikke i nærheden af Rob Cross, som hele vejen igennem så ud til at have overtaget. Price så mere og mere nedslået ud som finalen gik sin gang, mens Cross, som heller ikke spillede i nærheden af sit vante niveau, nærmede sig de 11 nødvendige legs. Efter den anden pause og bagud 9-6 virkede Gerwyn Price helt ukarakteristisk drænet for energi, og Rob Cross fik relativt hurtigt sat de to sidste legs på tavlen for en sejr på 11-6 og titlen som Europamester for første gang.

Alle dagens resultater kan ses nedenfor:

Eftermiddagssession
Kvartfinaler

Ricky Evans (96,89) 6-10 (99,75) Rob Cross
Dave Chisnall (95,14) 5-10 (97,07) Daryl Gurney
Michael Smith (94,33) 10-5 (96,97) Jeffrey de Zwaan
Vincent van der Voort (98,05) 8-10 (96,56) Gerwyn Price

Aftensession
Semifinaler

Rob Cross (95,21) 11-9 (94,56) Daryl Gurney
Michael Smith (94,41) 7-11 (93,20) Gerwyn Price

Finale
Rob Cross (93,12) 11-6 (84,51) Gerwyn Price

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*