Optakt: Hvem vinder European Championship i dag?

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

European Championship går ind i sin afgørende fase i dag, hvor vinderen skal findes.

Efter gårsdagens sidste fire anden runde kampe, er det i dag blevet tid til kvartfinalerne, semifinalerne og finalen. Forud for dagens program har bookmakerne Rob Cross og Gerwyn Price som de klare favoritter, med Dave Chisnall og Michael Smith som de to outsidere.

Favoritten Rob Cross starter dagens program, når han skal op mod Ricky Evans. Kigger man på de to første runde har Rob Cross da også præsteret en smule bedre en Ricky Evans. Rob Cross har således snittet 99.40 og 96.80 mod henholdvis Darren Webster og Joe Cullen, hvorimod Ricky Evans har snittet 95.28 og 92.22 mod Glen Durrant og Ross Smith.
Kigger man på indbyrdes statistikker, så har Rob Cross da heller aldrig tabt til Ricky Evans. De to har således mødt hinanden to gange og begge gange er det blevet til overbevisende sejre på 6-0 og 6-1 for Rob Cross.

I eftermiddagens anden kvartfinale skal Dave Chisnall op mod Daryl Gurney. Dave Chisnall har været et af de helt store, hvis ikke det største højdepunkt ved denne turnering. Han snittede således fantastiske 109.75 med hele 11 180’ere undervejs, og vandt altså kampen mod Jonny Clayton med 10-4, selvom Clayton snittede rigtig gode 101.15.
I første runde snittede ‘Chizzy’ også ganske gode 98.36 mod Dimitri van den Bergh.
Daryl Gurney har til gengæld ikke været over de 100 i snit endnu, men han har dog ligget lige under. I første runde snittede han 98.78 mod William O’Connor og i anden runde snittede han 99.64 mod Simon Whitlock, hvor det endda også blev til ni 180’ere.
Det kunne altså godt se ud til, at dagens kamp kunne blive med et vanvittig højt niveau og med rigtig mange 180’ere.

Tredje kvartfinale står mellem Michael Smith og Jeffrey de Zwaan. Og mon ikke Jeffrey de Zwaan går ind til dette opgør med massere af selvtillid. Udover sejren i anden runde mod Jermaine Wattimena, så formåede hollænderen at slå Peter Wright i første runde og går samtidig ind til dette opgør med en føring på 5-2 i indbyrdes opgør.
Selvfølgelig skal vi dog huske, at Michael Smith virkelig beviste hvad han kan, da han i første runde snittede rigtig flotte 106.09 mod Ian White. Så bare fordi statistikkerne er til fordel for Jeffrey de Zwaan, så betyder det ikke, at han på nogen måde har overhånden i dette opgør.

I den sidste kvartfinale skal Gerwyn Price op mod Vincent van der Voort. Gerwyn Price har set absolut fantastisk ud indtil videre i denne turnering. Waliseren har således ikke snittet under 100 i hans første to kampe. Han snittede således 100.37 mod Ted Evetts i første runde og snittede 103.85 i gårsdagens kamp mod Nathan Aspinall.
Vincent van der Voort har ikke været helt så højt oppe på snit endnu, han har således ligget lige omkring de 95 i begge hans kampe, til gengæld har hans lukkeprocenter været en snert bedre end Gerwyn Prices.
Kigger man på de indbyrdes kampe, så har Price vundet fem mod Vincent van der Voorts éne sejr. Dog er det værd at tage med, at den éne sejr til hollænderen kom i deres seneste kamp. Det er dog knap to måneder siden, at den kamp fandt sted, og det virker generelt som om, at Price kun har skudt opad i sit niveau lige siden.

Alle dagens kampe kan ses på pdc.tv og Viaplay fra henholdvis klokken 12.45 og 19.00.


Kampprogram for søndag 27. oktober (12.45)
Eftermiddagssession
Kvartfinaler
Ricky Evans v Rob Cross
Dave Chisnall v Daryl Gurney
Michael Smith v Jeffrey de Zwaan
Vincent van der Voort v Gerwyn Price

Aftensession (19.00)
Semifinaler og finale


Resultater lørdag 26. oktober
Aftensession
Anden runde x4

Vincent dan der Voort (96.63) 10-5 (94.29) Chris Dobey
Michael Smith (94.56) 10-7 (90.75) Stephen Bunting
Gerwyn Price (103.85) 10-6 (101.88) Nathan Aspinall
Jeffrey de Zwaan (92.82) 10-6 (91.23) Jermaine Wattimena

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*