Andy Hamilton kritiserer BDO i offentlig pressemeddelelse

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Getty Images

Sølvvinderen ved PDC’s verdensmesterskab i 2012 er langt fra tilfreds med de nuværende forhold i BDO.

Efter gårsdagens massive kritik af BDO’s formand, Des Jacklin, og resten af BDO-ledelsen, som du kan læse mere om her, så har den tidligere VM-finalist og nuværende nummer 12 på BDO’s verdensrangliste, Andy Hamilton, i dag valgt at offentliggøre en pressemeddelelse, hvor den 52-årige englænder påpeger en række kritikpunkter, som han har følt sig irriteret over i sin tid i BDO.

LÆS OGSÅ: Allerede før turneringen er begyndt: World Masters skaber negative overskrifter

Pressemeddelelsen er overordnet skrevet i en konstruktiv tone, hvor ‘The Hammer’, der skiftede tilbage til BDO i januar 2018, forklarer, at han udelukkende har positive ambitioner på vegne af det engelske dartforbund, men at han erkender, at den nuværende bestyrelse ikke har formået at skabe professionelle rammer for spillerne.

Lodtrækningskaos ved World Masters

Med udgangspunkt i det igangværende World Masters, hvor Andy Hamilton lige nøjagtig ikke formåede at kvalificere sig til TV-kampene, så kritiserer han blandt andet, at turneringslodtrækningen blev lavet om med ganske kort varsel, og at pengepræmierne ved turneringen fortsat ikke er blevet offentliggjort.

Vedrørende kritikken af forløbet omkring lodtrækningen, så beskriver den tidligere Premier League-spiller blandt andet, at lodtrækningen blev lavet om med blot en halv times varsel, og at turneringen først blev påbegyndt mere end to timer efter den planlagte tidsplan.

– Jeg var igang med at forberede mig til at skulle spille klokken 14.00, men blev først råbt op klokken 16.50. Jeg er sikker på, at mange andre spiller befandt sig i en lignende eller endnu værre situation. Ingen spillere kan forventes at præstere på deres højeste niveau, når sådan noget sker, skriver Hamilton blandt andet.

Endnu ingen information om pengepræmierne 

Også den manglende kommunikation vedrørende pengepræmierne ved World Masters er som nævnt et hovedpunkt i Hamiltons pressemeddelelse.

– Spillerne bør også vide, hvad de spiller om, uanset hvor stor eller lille præmiesummen er. Der er spillere, der er rejst fra den anden side af jorden, uden at de ved, hvad de spiller om, og er derfor uden vished om hvorvidt præmiesummen har potentiale til at dække deres rejseudgifter, lyder kritikken.

Foruden utilfredsheden med det igangværende World Masters, så skriver Hamilton yderligere:

– Der har været problemer med alle majors, jeg har spillet i (i BDO, red.), forklarer han, inden han opremser VM tidligere på året, World Trophy og den igangværende major.

Hamilton afslutter pressemeddelelsen med at pointere, at han ønsker alt godt for BDO fremadrettet.

Du kan læse hele Andy Hamiltons pressemeddelelse ved at trykke på følgende Twitter-opslag:

1 Comment

  1. Når nu INGEN spiller kan præstere sit bedste med de forhold som Andy beskriver, hvor meget bedre ville dansk dart så blive, hvis alle stævner kørte efter en snor og overholdte tider.?

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*