James Wade ude af European Championship efter sløj indsats

Tekst: Martin Hawkins

Foto: PDC

Både James Wade og Michael van Gerwen er ude af European Championship 2019.

Kulminationen på årets 13 European Tour-events er startet, og i løbet af de næste fire dage kæmper de øverste 32 fra European Tour-ranglisten om titlen som Europamester – en titel som James Wade inden aftenens kampe var indehaver af efter sin finalesejr på 11-8 over Simon Whitlock sidste år.

Tre tidligere finalister udover de to – Adrian Lewis, Rob Cross og Michael van Gerwen – var også i kamp ved den første session, men før vi fik lov til at se dem i aktion var der lige et par andre kampe der skulle afvikles. Mervyn King var efter en periode i god form svag favorit hos bookmakerne, men det var Joe Cullen der åbnede aftenen med en sejr på 6-2, specielt i kraft af sin overlegenhed på doublerne, hvor han ramte 60 % mod Kings blot 18 %.

På trods af en forskel på mere end 13 point i gennemsnittene fulgtes Dimitri Van den Bergh og Dave Chisnall ad frem til 3-3, hvorefter “Chizzy” skruede bissen på og brugte blot 40 pile sammenlagt på at vinde de sidste tre legs. Begge spillere snittede over 95 og Glen Durrant missede to matchpile i en velspillet kamp mod Ricky Evans, hvor det til sidst var sidstnævnte der løb med sejren i det afgørende leg.

Herefter var det tid til at to tidligere europamestre skulle mødes, idet Adrian Lewis og Simon Whitlock stod overfor hinanden i aftenens fjerde kamp – og det stod ret hurtigt klart at Whitlock var varm. Efter at have leveret 6 perfekte pile i tredje leg, hvor han dog måtte “nøjes” med en 10-darter for en føring på 2-1, nærmede gennemsnittet sig 109. Dette faldt dog til lige knap 100, men Lewis kunne simpelthen ikke følge med, og 2012-vinderen måtte se sig slået af 2013-vinderen med hele 6-1.

Den tabende finalist fra 2017, Rob Cross, er til gengæld forholdsvis sikkert videre med sejr på 6-3 over Darren Webster, som ellers fik en lovende start og vandt de to første legs i 12 og 14 dart. Han kunne dog ikke holde niveauet i resten af kampen, og med en 12-darter lukket på 154 sikrede “Voltage” sig adgang til næste runde.

Et af aftenens mere overraskende resultater faldt da den forsvarende vinder af turneringen James Wade blev ydmyget af walisiske Jonny Clayton, som brillerede med mere end 111 i snit i sejren på 6-0. Wade spillede til gengæld med et snit på 82 og havde kun ét enkelt forsøg på en double. Det var i det allersidste leg, inden Clayton – som forinden havde lukket både 106 og 130 – sikkert ramte D16 for en matchvindende 14-darter.

Den allerstørste overraskelse var dog i den næste kamp, hvor storfavoritten Michael van Gerwen måtte lade livet allerede i 1. runde, da han tabte et spændende opgør mod Ross Smith. Van Gerwen spillede ellers fremragende med et snit på 105, men Ross Smith gav aldrig op og satte dødsstødet ind med en lukning på 114 i det afgørende leg. Daryl Gurney og William O’Connor lukkede og slukkede aftenen, og her var det Gurney der trak det længste strå med en sejr på 6-4.

Alle resultaterne fra aftenens kampe kan ses nedenfor:

Joe Cullen (92,56) 6-2 (88,97) Mervyn King
Dave Chisnall (98,36) 6-3 (85,07) Dimitri Van den Bergh
Glen Durrant (97,46) 5-6 (95,28) Ricky Evans
Adrian Lewis (91,04) 1-6 (99,82) Simon Whitlock
Rob Cross (99,40) 6-3 (93,54) Darren Webster
James Wade (82,38) 0-6 (111,33) Jonny Clayton
Michael van Gerwen (105,10) 5-6 (98,64) Ross Smith
Daryl Gurney (98,78) 6-4 (64,55) William O’Connor

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*