Optakt: Fredagens kampe ved European Championship

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Efter gårsdagens overraskelser i første runde indtager Gerwyn Price nu en tredjeplads på listen over bookmakernes titelfavoritter ved European Championship.

Allerede efter de første otte kampe ved European Championship fremstår lodtrækningen nu meget mere åben, end den gjorde før turneringen var blevet sat igang.

Den primære årsag skyldes, at Michael van Gerwen i går led et overraskende 6-5 nederlag til Ross Smith. Det skete til trods for en stærk præstation, hvor vinderen af de seneste ugers World Grand Prix og Champions League ellers snittede 105,1, men til gengæld blev straffet hårdt på lukkerne af sin kyniske, engelske modstander.

LÆS OGSÅ: James Wade ude af European Championship efter sløj indsats

Michael van Gerwen var imidlertid ikke den eneste forhåndsfavorit, der måtte forlade European Championship tidligere end forventet. Også sidste års vinder, James Wade, og den tredobbelte BDO-verdensmester, Glen Durrant, er ude efter nederlag til henholdvis Jonny Clayton og Ricky Evans.

Dermed er det særligt den øverste del af lodtrækningen ved Europa Tourens sæsonafslutning der fremstår ekstremt åben, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at den anden runde kamp som alle havde regnet med på forhånd – kampen mellem Michael van Gerwen og Glen Durrant – nu skal afgøres mellem Ross Smith og Ricky Evans.

Flere favoritter kan falde

En af årsagerne til de forholdsvis mange overraskelser er blandt andet det forholdvis korte format i første runde (bedst af 11 legs). Derfor er det ikke utænkeligt, at der vil blive tale om endnu flere overraskende resultater allerede efter eftermiddagens sidste indledende kampe.

På forhånd er det særligt opgøret mellem Ian White og Michael Smith der påkalder sig opmærksomhed. De to træningspartnere mødtes også i anden runde ved World Grand Prix, hvor det ved den lejlighed lykkedes Ian White at trække det længste strå. I dag er han da også svag favorit blandt bookmakerne, selvom det ikke er svært at forestille sig, at Michael Smith vil kunne sikre sig en revanche fra forrige uges nederlag.

Også eftermiddagens efterfølgende kampe mellem Peter Wright og Jeffrey de Zwaan kan blive interessant. For selvom Peter Wright lader til at være i strålende form, så har hans hollandske modstander flere gange vist, at hans topniveau kan overrumple selv de aller bedste – blandt andet eksemplificeret ved sidste års sejre over Michael van Gerwen ved både UK Open og World Matchplay.

Sidst på eftermiddagens møder Gerwyn Price så det unge engelske talent, Ted Evetts. I kølvandet på gårsdagens resultater indtage Price nu en tredjeplads over bookmakernes favoritter, kun overgået af Peter Wright og Rob Cross.

Foruden de ovennævnte kampe, så vil eftermiddagens kampprogram blive fuldendt af opgør mellem Jamie Hughes og Jermaine Wattimena, Keegan Brown og Stephen Bunting, Krzyzstof Ratajski og Chris Dobey, Nathan Aspinall og Steve Beaton samt Mensur Suljovic der møder Vincent van der Voort.

Rob Cross jagter en sejr i anden runde

Allerede i aften tages der efterfølgende hul på de første fire kampe i anden runde ved European Championship. Her indleder titelfavoritten Rob Cross aftenens kampprogram med et opgør mod vinderen af European Darts Matchplay, Joe Cullen.

Herefter står Daryl Gurney overfor sin tidligere Premier League-kollega, Simon Whitlock, inden Dave Chisnall jagter en sejr over Jonny Clayton. Clayton imponerende i går med et gennemsnit på 111,33 i sin 6-0 sejr over James Wade.

Fredagens kampprogram bliver afsluttet med duellen mellem Ross Smith og Ricky Evans, der hver især står med gode kort på hånden med henblik på at spille sig i deres første kvartfinale ved European Championship nogensinde.

Du kan se en oversigt over hele fredagens kampprogram her nedenfor. Alle kampe vil kunne ses live på  Viaplay samt PDC.tv.


Kampprogram ved European Championship fredag 25. oktober
Eftermiddagskampe (12.45)
Første runde

Jamie Hughes v Jermaine Wattimena
Keegan Brown v Stephen Bunting
Krzysztof Ratajski v Chris Dobey
Nathan Aspinall v Steve Beaton
Mensur Suljovic v Vincent van der Voort
Ian White v Michael Smith
Peter Wright v Jeffrey de Zwaan
Gerwyn Price v Ted Evetts

Aftenskampe (19.00)
Anden runde

Joe Cullen v Rob Cross
Daryl Gurney v Simon Whitlock
Dave Chisnall v Jonny Clayton
Ross Smith v Ricky Evans


Resultater fra første runde torsdag 24. oktober
Joe Cullen
 (92,56) 6-2 (88,97) Mervyn King
Dave Chisnall (98,36) 6-3 (85,07) Dimitri Van den Bergh
Glen Durrant (97,46) 5-6 (95,28) Ricky Evans
Adrian Lewis (91,04) 1-6 (99,82) Simon Whitlock
Rob Cross (99,40) 6-3 (93,54) Darren Webster
James Wade (82,38) 0-6 (111,33) Jonny Clayton
Michael van Gerwen (105,10) 5-6 (98,64) Ross Smith
Daryl Gurney (98,78) 6-4 (64,55) William O’Connor

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*