Optakt: Vinderen af World Matchplay skal findes

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Så er det blevet tid til finalen, hvor vinderen af dette års World Matchplay skal findes.

Gårsdagens to semifinaler bød på to vidt forskellige kampe. Den første mellem Rob Cross og Daryl Gurney endte med at blive et af de største comebacks i World Matchplays historie. Daryl Gurney havde således bragt sig front med 14-7 og lignede den klarer vinder af opgøret. Men så tog Rob Cross hele otte legs i streg og pludselig var han foran med 15-14 og endte med at vinde kampen med 17-15.

I den anden semifinale var der knap så meget dramatik omkring resultatet. Michael Smith fik således hurtigt rykket fra og fik et forspring på omkring fem legs. Et forspring som Glen Durrant aldrig rigtig fik hentet og derfor vandt Michael Smith opgøret med 17-10. Den tidligere ungdomsverdensmester spillede i store dele af kampen med et snit over 105, men endte med at have et snit på 100,77 da kampen sluttede.

Dermed er vi klar til dagens finale, som står mellem Rob Cross og Michael Smith,

Resultater lørdag 27. juli
Rob Cross 17-15 Daryl Gurney
Michael Smith 17-10 Glen Durrant

Program søndag 28. juli

Michael Smith v Rob Cross
Michael Smith har aldrig tidligere vundet en major. Da han var tættest på, var da han tidligere på året var i finalen ved VM. Her blev det som bekendt til et rimelig sikkert nederlag på 7-3 til Michael van Gerwen, endda på trods af, at Michael Smith havde spillet med et rigtig flot niveau igennem hele turneringen.

Rob Cross har til gengæld en enkelt major på CV’et, nemlig verdensmesterskabet i 2018. Siden sejren over Phil Taylor har Rob Cross befundet sig i to finaler ved to forskellige majors, nemlig Premier League og UK Open. Begge gange er det blevet til nederlag for den tidligere verdensmester.

Det er altså to spillere som har en smule erfaring med de store finaler, men måske ikke ligefrem har alt for gode erfaringer med dem. Begge spillere har spillet med et hæderligt snit igennem hele turneringen. Michael Smith har snittet 98,20 i sine første fire kampe, hvor Rob Cross har snittet 99,32. I gårsdagens semifinaler var det dog Michael Smith som gjorde det bedst, hvis man altså kigger på de konkrette tal. Her snittede Smith som sagt 100,77 mod Rob Cross’ 96,64. Samtidig havde Michael Smith en lukkeprocent på 50, hvor Rob Cross var helt nede på 36,96.

Smith kommer altså med det bedste spil i bagagen, men samtidig skal man huske, at Cross vendte noget der lignede et massivt nederlag til en sejr. Det må helt sikkert give selvtillid. Og samtidig har Cross også overtaget, hvis man kigger på indbyrdes opgør. Den tidligere verdensmester har således vundet 12 gange over Michael Smith, hvorimod Smith kun har vundet tre gange. De tre sejre er fundet sted i løbet af World Series eller på den europæiske tour.

Bud på resultat: Rob Cross vinder 18-14

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*