Optakt: Semifinalerne ved World Matchplay

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC

Det er blevet tid til semifinalerne, hvor især en spillers tilstedeværelse overrasker.

Gårsdagens kampe bød på nogle flotte niveauer, som forhåbentlig fortsætter i dag, når finalisterne skal findes. Rob Cross spillede således med et snit på 101,83 mod Stephen Bunting, da han vandt kampen med 16-14.

Rob Cross brillerede undervejs i kampen med turneringens kun anden 170-lukning, samt hele 13 180’ere.

I den anden semifinale havde de fleste nok forventet, at den formstærke Peter Wright ville trække sig sejrrigt ud af opgøret, men sådan blev det ikke. Efter en utrolig tæt affære, rykkede Daryl Gurney til sidst fra og vandt kampen med 16-13. Gurney sluttede kampen af med et snit på 102,38, samt ni 180’ere.

Resultater fredag 26. juli
Rob Cross 16-14 Stephen Bunting
Daryl Gurney 16-13 Peter Wright

Kampprogram lørdag 27. juli
I dag byder programmet så som sagt på semifinaler, hvor der spilles først til 17 for at finde vinderen. Kampene kan ses på TV3 Sport fra klokken 20.00. Herunder kan du som altid læse lidt optakt om de to kampe.

Rob Cross v Daryl Gurney
Som skrevet ovenover, så spillede de begge to med formidable snit igår og det kan derfor være svært at udpege favoritten. På papiret bør Rob Cross være favoritten, og fra turneringens snart havde de fleste da også en forventning om, at det ville blive enten ham eller Peter Wright, som ville ende i finalen. Nu endte det dog ikke som forventet med Peter Wright, og derfor er det heller ikke sikkert, at det ender som forventet med Rob Cross.

Rob Cross har da godt nok overtaget indbyrdes, da han fører 6-4, og samtidig også har spillet med højeste snit igennem turneringen. Rob Cross har således snittet 100,30 indtil videre, hvor Daryl Gurney “kun” har snittet 97,38. Derudover kan Rob Cross også prale af, at hans lukkeprocenter har været en hel del bedre igennem hele turneringen. Faktisk lå hans lukkeprocent tæt på 60 i de første to kampe. Det var kun igår, at den ikke var lige så høj.

Tallene taler altså for en engelsk sejr, men det gjorde tallene også igår, da Gurney skulle op mod Peter Wright.

Bud på resultat: Rob Cross vinder 17-14

Glen Durrant v Michael Smith
Glen Durrant har været den helt store oplevelse under dette års World Matchplay. Først slog han Adrian Lewis ganske sikkert, herefter slog han Michael van Gerwen efter en meget tæt kamp, og senest var det så James Wade der blev sendt ud af turneringen, efter en kamp hvor ingen af de to rigtigt ramte det høje niveau.

Michael Smith har også gjort det hæderligt indtil videre, dog uden at snitte over 100 endnu. Han har således ligget omkring de 96-98 i snit i alle hans tre kampe mod Jamie Hughes, Max Hopp og Mervyn King.

Bookmakerne anser Glen Durrant som favorit i dette opgør, og kigger man på formen igennem de første tre runder, taler det meste da også for denne anseelse. De to spillere har endnu ikke mødt hinanden på den store scene. Således er det kun blevet til to opgør på gulvet i Players Championship, og her er det blevet til en sejr for hver. Så hvis man skal kigge på, hvorfor Durrant er favorit i dette opgør, så er det netop på den føromtalte form.

Bud på resultat: Glen Durrant vinder 17-15

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*