Optakt: Torsdagens kampe ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Glen Durrant skal i dag forsøge at ride videre på sin succes-togt, når han møder den tidligere vinder af turneringen, James Wade, i kvartfinalerne ved World Matchplay.

I aften tager vi hul på de to første af i alt fire kvartfinaler ved World Matchplay 2019. De øvrige kvartfinaler kommer til at skulle afgøres mellem Rob Cross og Stephen Bunting samt Peter Wright og Daryl Gurney. Det ligger fast efter gårsdagens resultater i anden runde, hvor Peter Wright endnu engang viste storform, alt imens Stephen Bunting overlevede fem matchpile mod Ian White.

Også Rob Cross er altså klar til kvartfinalerne, efter en stærk præstation mod Krzysztof Ratajski, alt imens Daryl Gurney fortsat mangler at vise sit topniveau ved World Matchplay.

Du kan se resultaterne af gårsdagens kampe lige her, mens du nedenfor finder en optakt til aftenens to kvartfinaler.

Resultater onsdag 24. juli
Daryl Gurney (93,44) 11-9 (92,44) Keegan Brown
Stephen Bunting (92,82) 14-12 (94,63) Ian White
Rob Cross (98,47) 11-5 (94,45) Krzysztof Ratajski
Peter Wright (103,01) 11-2 (87,42) Simon Whitlock

Kampprogram torsdag 25. juli

Alle aftenens kampe kan ses liv på Viaplay.dk fra klokken 20.00. TV3 Sport sender live fra klokken 20.30.

Michael Smith v Mervyn King

Både Michael Smith og Mervyn King kan i princippet være tilfreds med deres foreløbige kvartfinaleplacering ved World Matchplay 2019. Begge spillere tabte således allerede i første runde for to år siden, og der er derfor minimum 18.000 pund at overføre til verdensranglisten for taberen af aftenens første kamp, hvilket vil betyde, at Smith begynder at nærme sig en placering i verdensranglisten top fem, alt imens King banker på til et comeback i verdensranglistens top 16.

Der er dog ingen grund til at forestille sig, at hverken Michael Smith eller Mervyn King vil stille sig tilfreds med et nederlag forud for i aften. Særligt Michael Smith bør stile efter en plads i semifinalerne – i særdeleshed når man tager et kig ned over spillernes Matchplay-statistik og deres generelle formkurve. For selvom det er marginaler der adskiller Smiths turneringsgennemsnit på 97,59 fra Kings på 97,31, så hører det med til historien, at King har spillet med en usædvanlig høj lukkeprocent på intet mindre end 58,33 %, mens Smith har været under niveau, og dermed er noteret for en lukkeprocent på 39,29 %.

Det vil blive enormt svært for King at opretholde sin høje lukkeprocent, hvilket alt andet lige vil have betydning for gennemsnittet. Man kan med andre ord forvente, at Michael Smith vil have nemmere ved at fortsætte sit hidtidige niveau ved World Matchplay, hvilket vil gøre ham til favorit i aften. Skal King ændre på det, så skal han satse på at komme foran fra start, idet Smith ved flere lejligheder har vist, at når først han kommer bagud, så kan han have svært ved at fastholde sin rytme.

Bud på resultat: Michael Smith vinder 16-10

James Wade v Glen Durrant
James Wade er den eneste tilbageværende spiller i Winter Gardens, der gennem sin karriere har prøvet at løfte vinder-trofæet ved World Matchplay. Det skete i 2007, hvor han besejre Phil Taylor i finalen. Derudover var Wade i finalen i både 2006, 2008, 2011, 2012 og 2015. De sidste tre år har han dog kun vundet en enkelt kamp i Blackpool, men er nu tilbage blandt de sidste otte efter sejre over Jeffrey de Zwaan og Mensur Suljovic.

I aften møder ‘The Machine’ så Glen Durrant, hvilket i øvrigt er første gang nogensinde, at de to står overfor hinanden i en officiel turnering. Det sker blot to dage efter Glen Durrants fornemme sejr over Michael van Gerwen, hvor Durrant endnu engang understregede, at han sagtens kan begå sig i verdenstoppen i PDC. Den tredobbelte Lakeside-vinder har da også allerede vundet to Players Championship-titler i denne sæson, og er nu altså på jagt efter sin første TV-titel udenfor BDO.

Aftenens tilskuere og TV-seere vil formentlig kunne se frem til en særdeles tæt og velspillet kamp mellem verdensranglistens nummer 8 og 64. På baggrund af de seneste ugers resultater, og særligt formkurven ved det igangværende Matchplay, så er der dog grundlag for at pege på Durrant som favorit. Omvendt kan man aldrig afskrive Wade, der til trods for et væsentligt lavere turneringsgennemsnit ofte formår at hæve sit niveau, når det er nødvendigt. Det samme kan siges om Durrant, og de to spilleres tilgang til dartsporten minder på mange måder også om hinanden, så mon ikke kampen kan gå hen og udvikle sig til en vaskeægte klassiker.

Bud på resultat: Glen Durrant vinder 16-12

Alle aftenens kampe kan ses liv på Viaplay.dk fra klokken 20.00. TV3 Sport sender live fra klokken 20.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*