Optakt: Onsdagens kampe ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Steve Welsh

Rob Cross er nu bookmakernes favorit ved World Matchplay, efter Michael van Gerwen i går tabte til Glen Durrant.

Michael van Gerwen, Gary Anderson, Mensur Suljovic og Max Hopp er alle ude af World Matchplay 2019. Det ligger fast efter gårsdagens fire første kampe i anden runde, der med andre ord betyder, at begge sidste års finalister er ude, forhåndsfavoritten er faldet, og at James Wade nu er den eneste tidligere vinder tilbage i turneringen.

Se her de afgørende sekunder af gårsdagens dramatiske 1/8-finale mellem Michael van Gerwen og Glen Durrant.

Dermed kan tilskuerne i Winter Gardens i Blackpool nu se frem til de første kvartfinaler, der kommer til at blive afgjort mellem Glen Durrant og James Wade samt Michael Smith og Mervyn King.

Inden disse kampe sættes igang i morgen, så skal vi dog først have afgjort turneringens sidste fire 1/8-finaler, hvor både Rob Cross og Peter Wright skal i aktion.

Nedenfor kan du se resultaterne fra gårsdagens kampe, alt imens du nedenunder finder en optakt til aftenens kampprogram. Alle kampe kan ses live på Viaplay.dk fra klokken 20.00, alt imens TV3 Sport sender live fra klokken 20.30.

Resultater tirsdag 23. juli
Michael Smith (96,72) 12-10 (92,98) Max Hopp
James Wade (93,86) 13-11 (92,91) Mensur Suljovic
Gary Anderson (94,95) 8-11 (94,88) Mervyn King
Michael van Gerwen (98,67) 11-13 (99,33) Glen Durrant

Kampprogram onsdag 24. juli
Daryl Gurney (3) v Keegan Brown
Både Daryl Gurney og Keegan Brown viste positive takter i deres sejre over henholdvis Ricky Evans og Jonny Clayton i første runde af World Matchplay. På den baggrund kan man håbe på, at begge spillere formår at opretholde formkurven, da deres fjerde indbyrdes opgør i aften i så fald tegner til at blive et velspillet et af slagsen.

Særligt Keegan Brown kan være glad for sin sejr i første runde. Den 26-årige englænder har generelt haft det svært ved de store majors, og eftersom han ikke var med ved World Matchplay i 2017, så bidrager de store præmiepenge i Winter Gardens særdeles positivt til den tidligere ungdomsverdensmesters ranglistepoint.

Også Daryl Gurney vil dog sætte pris på et godt resultat i Blackpool-turneringen. Nordireren var nemlig i semifinalen i 2017, og har derfor adskillige ranglistepoint at forsvare i år. Den ambition kan i dag tage ét skridt tættere på at blive indfriet, hvis Gurney lever op til sin favoritværdighed. Gurney har da også vundet de to spilleres første tre indbyrdes opgør, og mon ikke det høje topniveau vil være nok til at sende Premier League-profilen i kvartfinalen.

Bud på resultat: Daryl Gurney vinder 11-7

Stephen Bunting v Ian White (10)
For første gang i fire år lykkedes det i lørdags Stephen Bunting at spille sig videre til anden runde ved World Matchplay efter en medrivende sejr på 13-12 over Gerwyn Price. Bunting har da også haft en udmærket sæson, hvor han blandt andet har spillet sig i to finaler på ProTouren. Lykkes det ham i dag at besejre Ian White, og dermed spille sig i kvartfinalen, så vil han da også meget vel have spillet sig tilbage i verdensranglistens top 16, hvor han i skrivende stund er placeret som nummer 18.

Også verdensranglistens nummer 10, Ian White, kan håbe på at avancere et par placeringer på verdensranglisten, såfremt han får succes ved World Matchplay. Til trods for at være en af de mest dominerende spillere ved diverse gulvturneringer, så har englænderen aldrig spillet sig i en semifinale ved en major. Fortsætter han sit fornemme spil fra den overbevisende 10-0 sejr over Joe Cullen i første runde, så kan den statistik dog meget vel få en ende i år – og mon ikke det i aften vil vise sig, at White da også er en bedre dartspiller end sin landsmand.

Bud på resultat: Ian White vinder 11-6

Rob Cross (2) v Krzysztof Ratajski
Med Michael van Gerwen og Gary Anderson ude af turneringen, så ligner Rob Cross efterhånden en favorit ved World Matchplay 2010, hvor kun hans potentielle semifinalemodstander, Peter Wright, lader til at befinde sig på samme niveau som den 28-årige englænder.

Trods favoritrollen, så kan den tidligere verdensmester dog ikke tage let på aftenens polske modstander, Krzysztof Ratajski. Ratajski har ved flere lejligheder vist, at hans bundniveau kan være på højde med selv den absolutte verdenstop. Polakken har således vundet fire ProTour-titler indenfor de seneste 18 måneder, til trods for kun at have haft et Tour Card siden januar.

Det er dog tvivlsomt, om Ratajskis topniveau er højt nok til at kunne udfordre Cross over så langt et format, som der vil blive spillet i aften. I hvert fald hvis Cross fortsætter sin nuværende formkurve, hvor han gennem hele sæsonen har ligget med et gennemsnit lige omkring 100.

Bud på resultat: Rob Cross vinder 11-6

Peter Wright (6) v Simon Whitlock (11)
Med 19 sejre på stribe og tre turneringssejre i træk er det svært ikke at pege på Peter Wright som favorit i aftenens 1/8-finale mod Simon Whitlock. Whitlock spillede ellers en af sine bedste TV-kampe siden European Championship i oktober sidste år, da han i mandags besejrede John Henderson 10-8 i første runde, men mon ikke Wrights suveræne bundniveau vil være for stor en mundfuld for den 50-årige australier.

Whitlock kan dog håbe på en gentagelse af de to major-vinderes to seneste TV-kampe, idet Whitlock sidste år besejrede sin skotske modstander ved både European Championship og Grand Slam. Ser man bort fra de to sejre, så har ‘The Wizard’ dog tabt sine seneste syv indbyrdes opgør mod ‘Snakebite’ – heriblandt sidste års kvartfinale ved netop World Matchplay. Peter Wright vandt ved den lejlighed overbevisende 16-5.

Bud på resultat: Peter Wright vinder 11-5

Alle kampe kan ses live på Viaplay.dk fra klokken 20.00, alt imens TV3 Sport sender live fra klokken 20.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*