Optakt: Tirsdagens kampe ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Glen Durrant møder i aften Michael van Gerwen i anden runde ved World Matchplay.

Aftenens fire kampe i anden runde ved World Matchplay kunne lige såvel forestille fire kvartfinaler ved et verdensmesterskab, hvilket endnu engang understreger niveauet i den øverste del af lodtrækningen ved det igangværende Matchplay.

I aften tages der altså hul på de første 1/8-finaler i Winter Gardens, hvor blandt andre Michael Smith, James Wade, Mensur Suljovic, Gary Anderson, Michael van Gerwen og Glen Durrant skal i aktion.

Nedenfor finder du en optakt til aftenens kampe samt resultaterne fra gårsdagens sidste opgør i første runde. Her var det i særdeleshed Peter Wright der stjal rampelyset, efter han endnu engang viste, at han er tilbage i topform, og nu er ubesejret i sine seneste 19 kampe.

Alle aftenens kampe kan ses live på Viaplay.dk fra klokken 20.00 og på TV3 Sport fra klokken 20.30.

Resultater mandag 22. juli
Jonny Clayton (93,46) 8-10 (95,59) Keegan Brown
Simon Whitlock (94,99) 10-8 (101,33) John Henderson
Daryl Gurney (96,34) 10-7 (89,33) Ricky Evans
Peter Wright (102,04) 10-5 (97,40) Vincent van der Voort

Kampprogram tirsdag 23. juli (20.00)
Michael Smith (5) v Max Hopp

To tidligere U21-verdensmestre mødes i aften i den første kamp i anden runde ved World Matchplay 2019. Her kan 28-årige Smith se frem til at forsøge at spille sig videre til tredje runde i Winter Gardens for første gang i sin karriere, alt imens 22-årige Hopp i år deltager ved Matchplay for andet år i træk, efter han sidste år tabte sin første kamp mod Ian White.

Begge spillere viste solide takter i deres sejre over Jamie Hughes og Dave Chisnall. Særligt Smith lod til at befinde sig godt på scenen, og gentager det sig i aften, så kan det blive svært for hans tyske modstander, der ellers oftere og oftere er begyndt at snitte over 100 foran TV-kameraerne.

Bud på resultat: Michael Smith vinder 11-7

James Wade (8) v Mensur Suljovic (9)
Det er ikke mange år siden at James Wade var den ubestridte kronprins ved World Matchplay, hvor han kun var overgået af Phil Taylor. De seneste tre år har dog resulteret i tidlige exits for den femdobbelte Matchplay-finalist, der i aften møder sidste års sølvvinder, Mensur Suljovic.

Mens James Wade måtte overleve fem matchpile i sin højdramastiske 13-12 sejr over Jeffrey de Zwaan i første runde, så var Mensur Suljovic’ sejr over Jermaine Wattimena væsentligt mere komfortabel, idet østrigeren vandt med de overbevisende cifre 10-1.

Ser man bort fra dét, så er det ikke meget der adskiller de to spillere forud for en på forhånd spændende kamp i 1/8-finalerne. Til trods for et væsentligt mindre trofæskab end sin modstander, så er det dog alligevel Suljovic der fører den indbyrdes statistik, hvor han er noteret for 11 sejre mod Wades 6. På nuværende tidspunkt lader Wade imidlertid til at være en anelse mere formstærk end sin modstander, og ligner derfor en smal favorit.

Bud på resultat: James Wade vinder 12-10

Gary Anderson (4) v Mervyn King
Allerede forud for Gary Andersons kamp mod Danny Noppert i første runde, var der tvivl om skottens nuværende formkurve. Den tvivl blev kun endnu mere udtalt, efter han fik tilkæmpet sig en uskøn sejr på 10-6 – for selvom Anderson ganske vist leverede et acceptabelt gennemsnit på 93,75, så var det uden på noget tidspunkt at brillere.

Langt bedre gik det omvendt for Mervyn King, der med sublimt spil endte med et gennemsnit på 100,55 i sin 10-5 sejr over Nathan Aspinall. Formår King at gentage det niveau i aften, så vil Anderson få det svært. Det er dog tvivlsomt hvorvidt King kan kopiere sin præstation fra første runde, alt imens Anderson må formodes at hæve sit niveau. På den baggrund kunne det på forhånd tegne til at blive en forholdvis lige kamp, mens hvor Anderson endelig træder i karakter og derved holder liv i håbet om at genvinde sin titel.

Bud på resultat: Gary Anderson vinder 11-8

Michael van Gerwen (1) v Glen Durrant
Det hører efterhånden til sjældenhederne, at PDC’s og BDO’s forsvarende verdensmestre står overfor hinanden. Det er dog allerede sket en enkelt gang i år, idet Glen Durrant tilbage i maj besejrede Michael van Gerwen 7-2 i semifinalen ved et Players Championship-event.

Glen Durrant har således aldrig tabt en officiel kamp til den nuværende verdensetter, og selvom bookmakerne betegner Michael van Gerwen som massiv favorit i aften, så er der omvendt en række faktorer der taler for, at Durrant kan fortsætte sin fornemme stime mod sin verdensmester-kollega.

I den forbindelse er det mest bemærkelsesværdige, at ‘MvG’ nu har spillet ni kampe i træk uden at snitte over 100. To gange har han sågar snittet under 90, alt imens han ovenikøbet har tabt fem af sine seneste ni kampe. Det begynder derfor at ligne en mindre formkrise for hollænderen, der da også måtte nøjes med et beskedent gennemsnit på 93,00 i sin 10-6 sejr over Steve Beaton i første runde, alt imens Durrant viste fornemme takter i sin 10-4 sejr over Adrian Lewis, hvor englænderen snittede 101,05.

Som så ofte før, handler aftenens opgør udelukkende om Michael van Gerwen. Vender han tilbage på sit topniveau, så vinder han. Bedømt på de seneste ugers resultater, så er der dog noget der kan tyde på, at den tredobbelte Lakeside-vinder kan fortsætte sine titeldrømme i Winter Gardens.

Bud på resultat: Glen Durrant vinder 11-7

Alle aftenens kampe kan ses live på Viaplay.dk fra klokken 20.00 og på TV3 Sport fra klokken 20.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*