Optakt: Mandagens kampe ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Efter at have været i finalen for to år siden, gør Peter Wright i dag sit indtog ved World Matchplay 2019.

Der er nok af højdepunkter at se tilbage på, efter søndagens otte kampe i første runde af World Matchplay 2019. For selvom det kun var Glen Durrant der formåede at snitte over 100 i sin overbevisende 10-4 sejr over Adrian Lewis, så var der alligevel flere højdramatiske kampe undervejs i gårsdagens kampprogram.

Særligt James Wades 13-12 sejr over Jeffrey de Zwaan står i den forbindelse tilbage som det helt åbenlyse højdepunkt. James Wade, der i øvrigt har været i seks Matchplay-finaler i sin karriere, var således bagud 6-9, inden han fik spillet sig i front med stillingen 10-9. Herfra måtte kampen så ud i et sidste og afgørende leg, hvor Wade, til trods for et massivt pres, afgjorde kampen med en 80-lukker. ‘The Machine’ vandt således kampen til trods for at have overlevet fem matchpile undervejs. Dermed formår Jeffrey de Zwaan ikke at gentage sin succes fra i fjor, hvor han på fornem vis spillede sig i semifinalen.

Se her de afgørende sekunder af kampen mellem James Wade og Jeffrey de Zwaan, hvor Wade ikke kunne skjule sine følelser efter den hårdt tilkæmpede sejr over sin hollandske modstander.

Også kampen mellem Dave Chisnall og Max Hopp formåede at trække tilskuerne i Winter Gardens helt ud på spidsen af deres sæder. For selvom kampen ikke skulle afgøres i “sudden death”, så måtte de to spillere alligevel ud i “forlænget spilletid”.

Chisnall, der som bekendt vandt Danish Darts Open tilbage i midten af juni, lignede i den forbindelse en favorit, da han i kampens afgørende fase spillede sig foran 9-8. Herfra var det dog tydeligt, at begge spillere var mærket af kampens omstændigheder, hvilket bidrog til at 22-årige Hopp vandt tre middelmådige legs i træk i henholdvis 18, 16 og 21 dart, hvilket var nok til at vinde kampen 11-9.

I den markant mindre dramatisk ende af skalaen, lykkedes det Ian White at besejre Joe Cullen med intet mindre end 10-0. Det er blot 12. gang i historien, at en spiller taber sin kamp uden selv at vinde et eneste leg ved World Matchplay – en statistik der var tæt på at blive udbygget få timer senere, da Mensur Suljovic besejrede Jermaine Wattimena 10-1.

Også Michael Smith og Michael van Gerwen er i øvrigt videre til anden runde ved World Matchplay, efter de hver især besejrede Jamie Hughes og Steve Beaton med cifrene 10-7 og 10-6.

Du kan se resultaterne fra gårsdagens kampe her nedenfor, mens du længere nede finder en optakt til aftenens fire sidste kampe i første runde ved World Matchplay 2019.

Resultater fra World Matchplay søndag 21. juli
Darren Webster (88,61) 5-10 (89,23) Krzysztof Ratajski
Dave Chisnall (97,69) 9-11 (94,71) Max Hopp
Ian White (98,24) 10-0 (88,63) Joe Cullen
Michael Smith (98,78) 10-7 (97,54) Jamie Hughes
James Wade (96,16) 13-12 (95,26) Jeffrey de Zwaan
Mensur Suljovic (96,76) 10-1 (82,02) Jermaine Wattimena
Michael van Gerwen (93,00) 10-6 (89,86) Steve Beaton
Adrian Lewis (94,69) 4-10 (101,05) Glen Durrant

Kampprogram World Matchplay mandag 22. juli
Første runde

Alle aftenens kampe kan ses live på Viaplay.dk fra klokken 20.00. TV3 Sport sender live fra klokken 21.45.

Jonny Clayton (14) v Keegan Brown
Tager man de to spilleres erfaring og historik i PDC i betragtning, så virker det næsten usandsynligt, at de kun har mødt hinanden en enkelt gang tidligere i karrieren. Det skete tilbage i februar, hvor Clayton vandt en tæt kamp 6-5 ved et Players Championship-event.

Der er altså ikke meget der adskiller de to spillere på den baggrund, hvilket der i øvrigt heller ikke er, når man tager et kig på de to spilleres sæsongennemsnit, hvor Clayton er noteret for et gennemsnit på 94,49, mens Brown står tilbage på 93,79.

Det kan dog meget vel blive lignende, små marginaler der kommer til at afgøre den første af aftenens fire kampe ved World Matchplay 2019. Begge spillere lader til at befinde sig i en opadgående formkurve, og vil i den forbindelse håbe på at kunne ride videre på deres succes efter i aften, hvor Claytons bundniveau formentlig kommer til at gøre forskellen.

Bud på resultat: Jonny Clayton vinder 10-8

Simon Whitlock (11) v John Henderson
Spørger man bookmakerne, så er 50-årige Whitlock i aften favorit mod sin fire år yngre skotske modstander. Whitlock har dog haft en skrækkelig sæson, og det vil derfor ikke være nogen sensation, hvis Henderson i dag udbygger sin førring i statistikken over de to spilleres indbyrdes opgør, der i skrivende stund hedder 4-5 i Hendersons favør.

Skulle det alligevel lykkes Whitlock at leve op til sin favoritværdighed, så vil han kunne holde liv i håbet om at fortsætte sin fornuftige resultatstime ved World Matchplay, hvor han siden sin debut i 2010 har optrådt i to semifinaler og tre øvrige kvartfinaler. Til sammenligning har Henderson blot kvalificeret sig fire gang siden 2011 med blot en enkelt sejr på CV’et. Målt på de seneste måneders formkurve, så tyder det dog på, at ‘Big Hendo’ i aften har gode muligheder for at spille sig videre til anden runde for blot anden gang i karrieren.

Bud på resultat: John Henderson vinder 10-6

Daryl Gurney (3) v Ricky Evans
Daryl Gurney vil i aften gøre alt hvad han kan, for at ligge forrige weekends skuffende 8-0 nederlag til James Wade ved German Darts Masters bag sig. Gurney snittede således blot 74,78 i sin seneste TV-kamp, hvilket selvsagt er langt under nordirerens vanlige niveau.

I midtugen fik Gurney så en anelse medvind, efter en håndfuld fine præstationer på Players Championship-touren. Det samme kan dog ikke siges om Ricky Evans, der i aften får sin debut ved World Matchplay. Englænderen tabte således i første runde ved begge Players Championship-turneringer, uden at snitte over 90 i sine nederlag.

De skuffende resultater ændrer dog ikke på, at Evans har haft en flot sæson. Spørgsmålet er imidlertid, om ikke Gurney formår at revanchere sin føromtalte præstation ved German Darts Masters, og at han i den forbindelse vil trække sig sejrrigt ud af opgøret – nøjagtig som han gjorde, da de to spillere senest mødtes i en finale på Europa Touren tilbage i marts.

Bud på resultat: Daryl Gurney vinder 10-6

Peter Wright (6) v Vincent van der Voort
Peter Wright var på forhånd blevet udset den bedste lodtrækning ved World Matchplay. Den lodtrækning er så blevet en anelse nemmere, efter Gerwyn Price i lørdags tabte til Stephen Bunting. Dermed ligner Rob Cross den helt ubestridte favorit i kampen om at blive Peter Wrights modstander i en potentiel semifinale.

Inden ‘Snakebite’, der var i finalen i 2017, overhovedet kan gøre sig tanker om dén kamp, så skal han dog først besejre Vincent van der Voort i sin første kamp. Van der Voort formåede i år kun lige nøjagtig at kvalificere sig til World Matchplay, hvilket markerer den 43-årige hollænderes første kvalifikation siden 2016. Desværre for “The Dutch Destroyer”, så møder han i aften PDC’s mest formstærke spiller, der har vundet sine seneste 18 individuelle kampe. På den baggrund tyder det altså på, at van der Voort i dag taber sin første kamp ved World Matchplay for fjerde gang i træk.

Bud på resultat: Peter Wright vinder 10-4

Alle aftenens kampe kan ses live på Viaplay.dk fra klokken 20.00. TV3 Sport sender live fra klokken 21.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*