Optakt: Andendagen ved World Matchplay

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Et par overraskelser har allerede fundet sted, flere kan komme, når der er otte kampe på programmet i dag.

Lørdagens start på dette års World Matchplay bød allerede på et par overraskelser. Først så vi således en Mervyn King i hopla. Den rutinerede englænder snittede 100.55 da han slog Nathan Aspinall med 10-5. Undervejs havde ‘The King’ også en rigtig flot 160-lukning.

Efterfølgende i aftenens anden kamp måtte Gerwyn Price også allerede sige farvel til turneringen, da han måtte helt ud i sudden death mod Stephen Bunting, som endte med at tage sejren 13-12. Dermed røg en af favoritterne fra den nederste allerede, hvilket ser umådelig godt ud for Peter Wright og Rob Cross.

På papiret skulle Gary Anderson slet ikke have problemer med at slå Danny Noppert, men så ligetil var det nu ikke, selvom skotten vandt opgøret med 10-6. Gary Anderson var langt fra det niveau, som sidste år sikrede ham titlen i Winter Gardens, men måske kan skotten løfte niveauet igennem turneringen.

Og sidst men ikke mindst tog Rob Cross den forventede sejr over Chris Dobey, i det det tidligere verdensmester vandt med 10-3 og sikkert fik sig videre til anden runde, hvor han skal møde vinderen af opgøret mellem Darren Webster og Krzysztof Ratajski.

Og netop det opgør starter vi med at tage et kig på:

Kampprogram søndag 21. juli
Første runde (14.00)

Darren Webster (15) v Krzysztof Ratajski
Darren Webster er godt nok blandt de seedede spillere, men alligevel har bookmakerne Krzysztof Ratajski som den klare favorit i dette opgør.

Polakken er da også med som den bedste fra Pro Tourens Order of Merit, og samtidig har Ratajski også vundet det eneste opgør, som de to tidligere har spillet mod hinanden. Det var var UK Open sidste år, hvor Ratajski vandt med 10-7.

Samtidig dukker Darren Webster ikke op til dette opgør med den bedste form. Han formåede således ikke at komme længere end maks anden runde ved de to Players Championships i midtugen. Her formåede Ratajski dog at nå 1/8-finalerne ved onsdagens event.

Bud på kampen: Krzysztof Ratajski vinder 10-7

Dave Chisnall (12) v Max Hopp
Dave Chisnall kan nok stadig huske sejren i Brøndby for lidt over en måned siden. Det må give selvtillid, at han har vundet så mange events i år som han har, og mon ikke han tager det med på scenen i aften.

Max Hopp har til gengæld haft noget længere mellem snapsene i år. Han har ikke deltaget i lige så mange events som Dave Chisnall, da han ikke har været kvalificeret, og dem han har været med i, der har han ikke leveret det niveau, som vi ved han kan.

Dave Chisnall har normalt overhånden mellem de to her, men Max Hopp kan dog stadig tælle to sejre over Dave Chisnall. Intet er altså umuligt, men Dave Chisnall ligner en mand i ganske god form.

Bud på kampen: Dave Chisnall vinder 10-6

Ian White (10) v Joe Cullen
Ian White har været den klart bedste mand på Europa Touren i år, hvis vi altså ser bort fra Michael van Gerwen. Englænderen har således vundet to gange på Europa Touren i år, og har samtidig spillet sig selv frem til en hel del kvartfinaler og semifinaler i Players Championship.

Han skal i aften op mod Joe Cullen, som har det med at vise niveau sporadisk. ‘The Rockstar’ spillede således glimrende under sidste års World Matchplay, hvor han ikke var langt fra at slå Gary Anderson i kvartfinalen. Desværre har man ikke set de helt store præstationer fra Cullen siden. Et par kvartfinaler og en enkelt finale er det blevet til i Players Championship, men ellers er det begrænset med succes for den unge englænder.

Bud på kampen: Ian White vinder 10-5

Michael Smith (5) v Jamie Hughes
Det her kunne sagtens gå hen og blive den helt store kamp i eftermiddagens program. Jamie Hughes er for mange et stadig ukendt navn, men det bliver det næppe ved med at være. Englænderen fik således slået sit navn fast da han vandt Czech Darts Open tilbage i juni.

Spørgsmålet er så hvorvidt han kan slå Michael Smith? Smith har ikke vist et alt for højt niveau i år, i hvert fald ikke i forhold til vanlig standard. Englænderen formåede dog at nå finalen ved US Darts Masters for et par uger siden, så han besidder stadig evnen til at spille med et flot niveau, men han kan måske blive overrasket af Jamie Hughes niveau i aften? Man skal i hvert fald huske, at når det ikke kører for Michael Smith, så kan han have svært ved at finde tilbage til rytmen. Denne kamp kan gå hen og blive usvigelig interessant.

Bud på kampen: Jamie Hughes vinder 12-10

Aftensession
Første runde (21.00)

James Wade (8) v Jeffrey de Zwaan
James Wade har vundet intet mindre end fire Players Championship-events i denne sæson. Han er samtidig den spiller, som har det ottende højeste gennemsnit siden årsskiftet.

Samtidig har Jeffrey de Zwaan ikke vist det store siden sidste års World Matchplay, så det er svært at se andet resultat her end en sejr til James Wade.

Jeffrey de Zwaan har da heller aldrig slået James Wade. De to har således mødt hinanden fire gange og alle gange er det blevet til sejre for James Wade.

Bud på kampen: James Wade vinder 10-6

Mensur Suljovic (9) v Jermaine Wattimena
Mensur Suljovic nåede hele vejen til finalen sidste år, og selvom han ikke vandt, så kommer han med gode minder fra denne turnering. Det kan umiddelbart godt være en mindre fordel for ham. Samtidig skal han ikke op mod en englænder, så han vil næppe have publikummet imod sig.

Jermaine Wattimena har egentlig gjort det hæderligt på det sidste. Både ved Players Championship og på Europa Touren, men der er ingen tvivl om, at Suljovic er favoritten her. Østrigeren har da også statistikken på sin side. Han har således vundet alle fem tidligere indbyrdes opgør.

Bud på kampen: Mensur Suljovic vinder 10-5

Michael van Gerwen (1) v Steve Beaton
Der er næppe meget at rafle om her. Michael van Gerwen har godt nok langt fra lignet sig selv på det sidste. Hollænderen har således ikke formået at snitte over 100 i sine seneste otte kampe. ‘MvG’ plejer dog at kunne finde niveauet når det virkelig gælder, og det må det siges at gøre her.

Steve Beaton har også længere og længere mellem de gode resultater efterhånden, omend han gjorde det ganske fint i midtugen, da han nåede kvartfinalen ved Players Championship 20.

De to har ikke spillet mod hinanden siden 2017, og her blev det endda til en sejr til hver, men der er ikke meget der tyder på, at Beaton har noget at komme efter i aften.

Bud på kampen: Michael van Gerwen vinder 10-4

Adrian Lewis (16) v Glen Durrant
Aftenens sidste kamp kan godt gå hen og blive noget af et festfyrværkeri. I modsætning til Jamie Hughes, så ved folk godt hvem Glen Durrant er, og de fleste ved også, at han med god sandsynlighed kan komme blandt de seedede i fremtiden, når han lige har fået indhentet det to års forspring, som samtlige spillere har på Order of Merit.

Adrian Lewis har kæmpet sig tilbage opad ranglisten, og netop derfor er han lige akkurat kommet blandt de seedede spillere til denne turnering. Det er dog langtfra den Adrian Lewis, som tidligere har vundet verdensmesterskabet. Kan begge spillere ramme niveau her, så kan det nemt blive den bedste kamp i første runde, men samtidig kan man også risikere, at kampen er blevet hypet så meget, at den ene af spillerne falder fuldstændig igennem, men lad os håbe på det første.

Bud på kampen: Glen Durrant vinder 13-12

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*