Rob Cross besejrer Michael Smith og vinder World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Rob Cross vandt her til aften finalen ved World Matchplay 18-13 over Michael Smith.

Rob Cross er for kort tid siden blevet 1,2 millioner kroner rigere, efter han besejrede Michael Smith i finalen ved World Matchplay i Blackpool. Det er Cross’ første sejr i en major siden han vandt VM-titlen tilbage i januar sidste år.

Den længe ventede turneringssejr betyder, at Rob Cross kan lade sig hylde som historiens niende vinder i Winter Gardens, hvor han går i fodsporene på Larry Butler, Phil Taylor, Peter Evison, Rod Harrington, Colin Lloyd, James Wade, Michael van Gerwen og Gary Anderson. I den forbindelse er det i øvrigt kun Phil Taylor, Michael van Gerwen, Gary Anderson – og nu altså Rob Cross – der har prøvet at vinde både VM og World Matchplay, der er de to mest prestigefulde turneringer i PDC.

Selvom bookmakerne kun havde Rob Cross som snæver favorit forud for finalen, så lignede det fra start, at Michael Smith ville tabe karrierens tredje major-finale. Smith havde således ualmindeligt svært ved at finde sin rytme i starten af opgøret, hvilket resulterede i en uhørt førring på 9-0 til Rob Cross.

Herfra var det selvsagt svært for Smith at kæmpe sig tilbage, men som en kombination af at Smith fik hævet sit niveau, alt imens Cross begyndte at misse sine doubler, så lykkedes det Smith at bringe sig tilbage i opgøret, hvor han sågar missede en enkelt pil på bullen som ville have bragt ham tilbage på 15-14. En sublim 72-lukker af Cross betød dog, at scoretavlen istedet viste stillingen 16-13, hvilket lod til definitivt at afgøre kampen.

Ganske rigtigt kom Smith aldrig tættere på en sejr, og Cross afgjorde sidenhen kampen til slutresultatet 18-13, hvortil Cross endte med et gennemsnit på 95,52 mens Smith endte på 95,91. Og selvom der ikke var meget forskel i gennemsnittene, så var der betydeligt større forskel på spillernes lukkeprocenter. Cross blev således noteret for en lukkeprocent på 42,5 %, hvilket var væsentligt højere end Smiths på 29,55 %.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*