Michael Frydendahl forud for Danish Darts Open: Tilskuerne afgør, om det bliver en succes

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Privat

Den danske formand for PDC Nordic & Baltic håber på, at de danske tilskuere vil bidrage til at gentage succesen fra sidste år, hvor Europa Touren fik debut i Skandinavien.

Da Brøndbyhallen i København sidste år dannede rammerne om Danish Darts Open, var det første gang nogensinde at en PDC-turnering blev afholdt i Skandinavien. I den kommende weekend gæster en række af verdens bedste dartspillere så endnu engang København, når Europa Touren for andet år i træk lægger sin vej forbi Danmark.

Danish Darts Open høstede i den forbindelse stor anerkendelse fra både PDC såvel som fra de deltagende spillere, da turneringen blev afholdt sidste år, og spørger man formanden for PDC’s skandinaviske- og baltiske afdeling, danske Michael Frydendahl, så tror han på, at succesen kan gentage sig.

LÆS OGSÅ: Disse spillere deltager ved Danish Darts Open

– Mavefornemmelsen er god. Jeg har ikke på nuværende tidspunkt et overblik over billetsalget, men jeg tror, at vi ligger på højde med sidste år. Forhåbentlig ligger vi en smule højere, men det må tiden vise. Vi er selvfølgelig klar over, at Michael van Gerwen er et stort trækplaster, så det er ærgerligt, at han har meldt afbud, men forhåbentlig får det ikke indflydelse på billetsalget, udtaler Michael Frydendahl til Dartnyheder.dk.

Danskernes opbakning bliver vigtig

Dermed lægger Frydendahl, der har været formand for PDC Nordic & Baltic siden forbundets start i 2012, ikke skjul på, at billetsalget og opbakningen blandt de danske tilskuere vil få enorm betydning for, om Europa Touren også i de kommende år vil komme til Danmark.

– Det afhænger i høj grad af publikum og danskernes opbakning, hvorvidt det bliver en succes eller ej. Vi må i hvert fald ikke tage for givet, at Europa Touren bare sådan uden videre kommer til København hvert år. For det første har der ligget et kæmpe arbejde bag det, og så må vi ikke være blinde for, at der jo også er tale om en forretning. Uanset hvor gode omgivelserne er, så skal det naturligvis være rentabelt for PDC, og så skal publikum gerne være med på at skabe en god stemning, uddyber formanden.

Respekt for de danske tilskuere

Som nævnt tidligere, så var der sidste år stor international anerkendelse for det danske publikum, da Danish Darts Open fik debut. Formår publikum at bidrage til en lignende succes i år, så vil det ifølge Frydendahl da også være et stort skridt i retning af, at Europa Touren fortsat vil komme til Danmark de kommende år.

LÆS OGSÅ: De danske dartfans møder international anerkendelse ved Danish Darts Open

– Reaktionerne sidste år var enormt positive. Det var de fra både publikum og fra PDC, men ikke mindst også fra spillerne, fortæller Frydendahl og uddyber:

– Selvom Brøndbyhallen ikke har den største tilskuerkapacitet på Europa Touren, så var spillerne meget imponerede over stemningen, og PDC sagde det samme. Selv Matthew Porter (administrerende direktør i PDC, red.) skrev en mail til mig sidste år, hvor han ønskede os tillykke med en velafviklet turnering, og roste både os og publikum til skyerne. Det er klart, at så bliver man jo både glad og stolt, så lad os håbe, at publikum er lige så engagerede i år, afslutter han.

Danish Darts Open indledes nu på fredag og slutter på søndag. Det er fortsat muligt at købe billetter til turneringen på PDC Europes hjemmeside.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*