Jeffrey de Zwaan vandt Players Championship 14

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Jeffrey de Zwaan var i et formidabelt spilhumør, da han i går gik hele vejen ved Players Championship 14.

Efter en fornem 2018-sæson var der store forventninger til, at 23-årige Jeffrey de Zwaan for alvor ville sætte sit præg på 2019. Ikke nok med at han i sidste sæson vandt sin første Players Championship-titel, så spillede han sig også i semifinalen ved World Matchplay, mens han to gange besejrede Michael van Gerwen ved henholdvis UK Open og det førnævnte Matchplay.

LÆS OGSÅ: William O’Connor henter karrierens første PDC-titel ved Players Championship 13

Til trods for de gode takter i 2018, så havde den unge hollænder svært ved at få tingene til at fungere i starten af indeværende sæson. Det er der dog i dén grad blevet lavet om på, efter han i midten af april spillede sig i finalen ved Players Championship 12, inden han en uge senere hentede karrierens blot anden sejr på Development Touren. I dag sikrede de Zwaan sig så endnu en fornem sejr, da han med et turneringsgennemsnit på intet mindre end 100,25 gik hele vejen ved sæsonens 14. Players Championship-turnering.

På vej til finalen besejrede Jeffrey de Zwaan blandt andet Michael Smith og Dave Chisnall med cifrene 6-3 og 6-4, inden han i finalen sikrede sig en overbevisende sejr på 8-2 over den tidligere BDO-verdensmester, Stephen Bunting. Dagens finaleplacering var Buntings første siden september 2017.

PDC Nordic & Baltics Darius Labanauskas imponerede i øvrigt ved at spille sig frem til semifinalerne, hvor han imidlertid tabte til Stephen Bunting. Også den tidligere ungdomsverdensmester, Arron Monk, overraskede, idet han ligeledes spillede sig i semifinalen, hvilket er den 29-årige englænders første semifinaleplacering på ProTouren siden oktober 2012.

I den modsatte ende af succes-barometret, så tabte både Dimitri van Den Bergh og Jonny Clayton allerede i første runde, hvilket de også gjorde i tirsdags.

Også Raymond van Barneveld måtte forlade turneringen efter sin første kamp, efter han i tirsdags spillede sig blandt de sidste 16.

Gary Anderson fik i øvrigt en smule medvind ved sin blot femte turneringsdeltagelse i år. Efter at have tabt i første runde i tirsdags, så lagde den dobbelte verdensmester ud med at besejre Keegan Brown 6-3, inden han vandt 6-4 over vinderen af Players Championship 13, William O’Connor.

Tredje runde blev dog endestationen for Gary Anderson, der tabte med hele 6-0 til Peter Wright. Peter Wright snittede imidlertid 114,2 i sin sejr, hvilket er det højeste gennemsnit på ProTouren i 2019, og dermed ikke efterlod mange chancer for Anderson.

Du kan se resultaterne fra onsdagens 1/8-finaler og frem her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes på DartConnect.com.

Sidste 16
Stephen Bunting 6-2 Jelle Klaasen
Joe Cullen 6-4 Simon Whitlock
Darius Labanauskas 6-1 Brendan Dolan
Harry Ward 6-5 Peter Wright
Krzysztof Ratajski 6-3 Gerwyn Price
Arron Monk 6-5 Gabriel Clemens
Jeffrey de Zwaan 6-3 Dave Chisnall
Ryan Joyce 6-5 Glen Durrant

Kvartfinaler
Stephen Bunting 6-3 Joe Cullen
Darius Labanauskas 6-3 Harry Ward
Arron Monk 6-4 Krzysztof Ratajski
Jeffrey de Zwaan 6-5 Ryan Joyce

Semifinaler
Stephen Bunting 7-5 Darius Labanauskas
Jeffrey de Zwaan 7-3 Arron Monk

Finale
Jeffrey de Zwaan 8-2 Stephen Bunting

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*