William O’Connor henter karrierens første PDC-titel ved Players Championship 13

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

William O’Conner leverede en gedigen overraskelse, da han i dag triumferede ved Players Championship 13.

Efter at have spillet i PDC siden 2011, lykkedes det i dag endeligt for 32-årige William O’Connor at vinde sin første titel i forbundet. Det gjorde han, da han i finalen ved sæsonens 13. Players Championship-turnering besejrede VM-semifinalisten Nathan Aspinall 8-4 i finalen.

LÆS OGSÅ: Optakt: Players Championship 13 og 14

Forud for i dag, var irerens bedste resultat i PDC en finale på Europa Touren tilbage i juli sidste år. Og selvom O’Connor generelt har vist gode præstationer i 2019, så var bundniveauet undervejs i dagens turneringssejr højere end nogensinde, idet han efter syv sejre endte med et turneringsgennemsnit på 98,76. Af de spillere der nåede længere end tredje runde, var det kun Nathan Aspinall (99,13) og Jeffrey de Zwaan (102,18) der endte med højere gennemsnit.

Mens spillere som Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade og Mensur Suljovic alle havde meldt afbud til tirdagens turnering, så var der tale om en gylden mulighed for den resterende verdenstop, til at træde i karakter i de fire ovennævntes fraværd.

Blandt disse spillere havde særligt Gary Anderson formentlig håbet på et væsentligt bedre resultat. Med et gennemsnit på blot 82,95 tabte skotten således allerede i første runde med 6-1 til den unge hollænder Geert Nentjes. Dermed fik den dobbelte verdensmester langt fra det comeback til ProTouren, som han må forventes at have gjort sig forhåbninger om.

Også Dave Chisnall tabte allerede i første runde, da han efter at have været foran 2-0 mod Mark Wilson tabte 4-6 med et gennemsnit på 89,17.

Også Ian White, Jamie Hughes og Corey Cadby tabte derudover også deres første kamp. Mens Hughes og Whites præstationer bestemt ikke fejlede noget, eftersom de begge snittede over 100, så var Cadbys præstation mindre imponerende, da han tabte 6-4 til Raymond van Barneveld.

Netop Barneveld viste momenter af verdensklasse, da han spillede sig videre til fjerde runde, hvor han blandt de sidste 16 tabte 6-5 til Peter Wright. Forinden da havde hollænderen blandt andet snittet 103,9 i sin 6-4 sejr over Nathan Rafferty.

Peter Wright tabte efterfølgende sin kvartfinale 6-5 til Adrian Lewis, efter at have spillet væsentligt bedre end længe. Wright har således haft et par yderst skuffende måneder på ProTouren, men et samlet turneringsgennemsnit på 98,57 efter fem kampe kan kun tolkes positivt for den tidligere VM-finalist.

Også Daryl Gurney og Adrian Lewis leverede flotte resultater, da de formåede at spille sig i semifinalerne.

Du kan se resultaterne fra tirsdagens 1/8-finaler og frem her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes på DartConnect.com. Der spilles endnu en Players Championship-turnering i morgen fra klokken 13:00.

Sidste 16
Christian Kist 6-4 Mark McGeeney
Nathan Aspinall 6-0 Robert Owen
Peter Wright 6-5 Raymond van Barneveld
Adrian Lewis 6-4 Cristo Reyes
William O’Connor 6-4 Steve Beaton
Jeffrey de Zwaan 6-5 Ricky Evans
Justin Pipe 6-5 James Wilson
Daryl Gurney 6-5 Danny Noppert

Kvartfinaler
Nathan Aspinall 6-3 Christian Kist
Adrian Lewis 6-5 Peter Wright
William O’Connor 6-5 Jeffrey de Zwaan
Daryl Gurney 6-3 Justin Pipe

Semifinaler
Nathan Aspinall 7-4 Adrian Lewis
William O’Connor 7-5 Daryl Gurney

Finale
William O’Connor 8-4 Nathan Aspinall

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*