Optakt: Premier League rykker til Manchester

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Premier League er langt fra slut og i aften sker det hele i Manchester Arena.

Det er blevet tid til den 14. runde af dette års Premier League. Tingene er langtfra afgjort, især midterfeltet er utrolig tæt.

Det ser dog ud til, at Michael Smith og Peter Wright er ved at udspille deres chancer i dette års turnering. Nederlag for de to kan i aften afgøre deres skæbne i turneringen.

Alle kampene kan ses live på TV3 Sport og Viaplay.dk fra klokken 20:00.

Rob Cross v Michael Smith [1: 1.90 x: 5.00 2: 3.00]
Rob Cross deltog ikke ved de to Players Championship turneringer tirsdag og onsdag, og om det er en fordel eller en ulempe må tiden vise. Til gengæld deltog Michael Smith i de to turneringer uden at imponere synderligt. Han røg således ud i tredje runde ved begge turneringer.
Da de to spillere mødte hinanden tidligere i Premier League blev det til en 7-3 sejr for Rob Cross. De to spilleres form taget i mente, kunne det godt ligne, at kampen i aften ender med et lignende resultat. Rob Cross fik godt nok kun uafgjort mod Gerwyn Price i sidste runde, og tabte til Michael van Gerwen runden inden. Michael Smith har dog ikke vundet siden ottende runde, og det kan være, at det efterhånden har sat sig i ham. Derudover ved Michael Smith, at et nederlag eller en uafgjort vil slukke hans muligheder for top 4, og det kan måske gøre ham for nervøs. Grunden til dette skal findes i, at efter i aften vil der kun være fire yderligere point at spille om, men Michael Smith vil have minimum seks point op til fjerdepladsen med et nederlag, og minimum fem ved en uafgjort.

Bud på kampen: Rob Cross vinder 8-4

Hvem vinder kampen?

 • Rob Cross (58%, 7 Stemmer)
 • Michael Smith (25%, 3 Stemmer)
 • Uafgjort (17%, 2 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 12

Indlæser ... Indlæser ...

Peter Wright v Mensur Suljovic [1: 2.87 x: 5.00 2: 1.95]
Peter Wright står i samme situation som Michael Smith. Et nederlag vil betyde, at top 4 ikke længere kan lade sig gøre. Og statistikkerne taler ikke til Peter Wrights fordel i dette opgør. Skotten har således ikke vundet en kamp siden femte runde, hvorimod Mensur Suljovic senest vandt for to runder siden. Samtidig fører Mensur Suljovic den interne stilling med 11 sejre mod Peter Wrights otte. De seneste to opgør er endda vundet af Mensur Suljovic.
Peter Wright kan dog håbe på, at han kan holde niveauet fra Players Championship kørende. Skotten havde således det niende bedste turneringssnit om tirsdagen og det 14. bedste om onsdagen. Mensur Suljovic, som kun deltog onsdag, havde det 57. bedste snit.
Statistikker er dog ikke alt, og bookmakerne har formodentlig ret i, at østrigeren er favorit i dette opgør.

Bud på kampen: 7-7

Hvem vinder kampen?

 • Mensur Suljovic (46%, 6 Stemmer)
 • Peter Wright (38%, 5 Stemmer)
 • Uafgjort (15%, 2 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 13

Indlæser ... Indlæser ...

Daryl Gurney v Michael van Gerwen [1: 6.50 x: 7.00 2: 1.30]
Michael van Gerwen er næsten sikker på at ende i top 4, men det er med garanti ikke nok for hollænderen. Han vil blive nummer et og sikre sig de 25.000 pund. Det betyder altså, at Daryl Gurney ikke bare bliver foræret to point, som han virkelig godt kan bruge, så han ikke risikere at blive hægtet af i aften, i kampen om top 4.
Daryl Gurney kan dog tage med, at da de to mødte hinaneden tidligere i turneringen, blev det til en 7-5 sejr for nordireren.
Men det er dog ikke fordi det sker så tit for Daryl Gurney. Han har således kun slået Michael van Gerwen fire gange, hvorimod Michael van Gerwen har vundet hele 18 gange mod Daryl Gurney.
Der kan altså ikke være tvivl om, at det er hollænderen, som er favorit i dette opgør.

Bud på kampen: Michael van Gerwen vinder 8-3

Hvem vinder kampen?

 • Michael van Gerwen (67%, 8 Stemmer)
 • Uafgjort (25%, 3 Stemmer)
 • Daryl Gurney (8%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 12

Indlæser ... Indlæser ...

James Wade v Gerwyn Price [1: 2.20 x: 5.00 2: 2.50]
De to spillere befinder sig allerede i top 4, men de vil med garanti gerne se, om  de ikke kan rykke lidt fra Mensur Suljovic og Daryl Gurney her til aften.
De to spillere har vist ganske god form i Premier League på det seneste. James Wade spillede uafgjort med Michael van Gerwen i sidste runde, og har ikke tabt siden den tiende runde. Gerwyn Price har til gengæld ikke tabt siden den ottende runde.
Derudover endte det første opgør mellem de to 6-6, da de to mødte hinanden i tredje runde.
Alt taler altså for, at dette opgør kan gå hen og blive utrolig tæt. Der er dog næppe nogen af de to, som vil finde et uafgjort resultat særlig tilfredsstillende.

Bud på kampen: 7-7

Hvem vinder kampen?

 • James Wade (54%, 7 Stemmer)
 • Gerwyn Price (31%, 4 Stemmer)
 • Uafgjort (15%, 2 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 13

Indlæser ... Indlæser ...

Unibet Premier League table (PDC)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*