Fire top 10-spillere melder afbud til weekendens Players Championship

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gary Anderson er blandt tre spillere fra verdensranglistens top fire, som har valgt at melde afbud til weekendens Players Championship-turneringer.

Når der klokken 13:00 i eftermiddag tages hul på den første af weekendens to Players Championship-turneringer, så vil blot seks spillere fra verdensranglistens top 10 være deltagende, mens Rob Cross er den eneste top-fire spiller der vil være repræsenteret.

Således har både Michael van Gerwen, Gary Anderson, Daryl Gurney og Gerwyn Price valgt at melde afbud til de to gulvturneringer, der som altid bliver streamet på PDC’s hjemmeside.

Mens de tre Premier League-spillere har valgt at melde afbud til fordel for kvalitetstid med familien, så vides det ikke hvorfor Anderson har valgt at trække sig. Ifølge Phill Barrs, der er medejer af det engelske dartmedie Live-Darts.com, så skyldes afbuddet imidlertid, at Anderson ønsker at være frisk til World Matchplay og PDC’s World Cup of Darts.

Særligt Michael van Gerwens fraværd betyder, at den øvrige del af verdenstoppen vil gøre sig øgede forhåbninger om succes i weekenden. Herudover har både Daryl Gurney og Gerwyn Price vundet titler i indeværende sæson, hvilket alt andet lige øger mulighederne for overraskelser i løbet af weekenden.

Blandt de mest åbenlyse favoritter til at sejre i konkurrenternes fraværd er verdensranglistens nummer to, Rob Cross. Den 28-årige englænder har de seneste måneder været i forrygende form, til trods for ikke at have vundet en ranglisteturnering i snart 10 måneder.

Også James Wade, der i dag kan fejre sin 36-års fødselsdag, vil kunne lege med tanken om at vinde sin første gulvturnering siden juli 2015. Herudover vil Adrian Lewis, der siden sit manager-brud med Keith Deller for få uger siden lader til være tilbage i topform, gøre sig forhåbninger om at følge op på sin turneringsejr i forrige uge, alt imens spillere som Dave Chisnall, Michael Smith og Peter Wright også har tradition for at skabe resultater på ProTouren. Samtidig gør den tidligere U23-verdensmester, Corey Cadby, comeback, efter ikke at have deltaget på PDC’s ProTour siden marts 2018.

Lørdagens Players Championship-turnering begynder klokken 13:00 og kan ses live på PDC.tv samt følges på DartConnect.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*