PL nedtakt: Cross generobrer førstepladsen, mens van Gerwen smider point

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Efter de første 10 runder topper Rob Cross Premier League-tabellen, hvor han dog blot har et enkelt point ned til Michael van Gerwen på andenpladsen.

Rob Cross er for anden gang i indeværende sæson indehaver af førstepladsen i Premier League, efter han torsdg aften hentede en komfortabel sejr over Daryl Gurney, alt imens Michael van Gerwen led et overraskende pointtab til Gerwyn Price, efter hollænderen ellers havde vundet sine seneste 15 kampe mod waliseren.

Du kan læse et resume af alle torsdagens Premier League-kampe her nedenfor, mens du finder den opdaterede Premier League-tabel nederst i artiklen.

(93,69) Mensur Suljovic 8-6 James Wade (85,76)

For anden gang i indeværende Premier League-sæson, og for tredje gang indenfor få uger, lykkedes det østrigske Mensur Suljovic at hente en sejr mod James Wade. Resultatet betyder, at Suljovic overhaler Wade i tabellen, hvor de nu er placeret som nummer tre og fire.

Kampen startede ellers godt for ‘The Machine’, der med lukkere på 80 og 71 bragte sig foran 0-2. De følgende legs gik gassen imidlertid af ballonen, hvilket medførte en føring på 3-2 i Suljovic’ favør. Herfra fulgtes begge spillere ad frem til stillingen 4-4, inden Suljovic fik slået et hul til 7-4, hvilket sidenhen udviklede til slutresultatet 8-6.

Hverken Suljovic eller Wade fandt på noget tidspunkt deres respektive topniveau frem i opgøret, hvor særligt Wade spillede mærkbart under niveau.

Michael Smith (100,78) 7-7 (90,95) Peter Wright

Det er sjældent man ser, at der er over 10 points forskel på spillernes gennemsnit, og at resultatet efter 14 legs alligevel ender uafgjort. Det var ikke desto mindre tilfældet torsdag aften, hvor Michael Smith fremstod som den mest velspillende af de to, men hvor Wright alligevel formåede at slå til på de rigtige tidspunkter.

En anelse atypisk skulle man helt frem til kampens 11. leg, før man så det første ‘break of throw’. Til trods for et markant bedre nedspil kampen igennem, så var det ikke desto mindre Wright, der i sit hidtil bedste leg mod udlæg, bragte sig foran 5-6. Der kom dog hurtigt balance i opgøret igen, da Smith hurtigt svarede igen ved at bryde udlægget på ny. Herefter bragte han sig foran 7-6 med en 12-darter, mens han dog aldrig fik lov at få en matchpil, inden Wright sikrede sig et uafgjort resultat.

Pointdelingen betyder, at hverken Smith eller Wright avancerer fra deres placeringer som henholdvis nummer otte og syv i tabellen, mens de nu har et gevaldigt arbejde foran sig, i bestræbelserne på at kvalificere sig til semifinalerne.

Rob Cross (104,71) 8-4 (95,96) Daryl Gurney

Til trods for at have publikum imod sig, så viste Cross sig fra sin bedste side, da han i overbevisende stil besejrede det nordirske hjemmebanepublikums favorit, Daryl Gurney. Det skete efter en svingende start, hvor de to major-vindere fulgtes ad til stillingen 2-2, inden Cross endelig formåede at trække fra overfor weekendens vinder af German Darts Championship.

LÆS OGSÅ: Daryl Gurney vinder sin første Europa Tour-titel i Hildesheim

Ingen af Cross’ vundne leg blev i øvrigt afgjort i mere end 14 dart, og den tidligere verdensmester lader i det hele taget til at nyde ikke længere at skulle leve med det pres der følger med til VM-titlen. Sejren bringer verdensranglistens nummer to op på førstepladsen i tabellen, mens Gurney med en sejr over James Wade i næste uge kan bringe sig ind i top fire.

Michael van Gerwen (102,32) 7-7 (98,73) Gerwyn Price

Modsat sidst de to jubelglade spillere mødte hinanden på Premier League-scenen, så var aftenens sene opgør en sand fornøjelse at følge med i. Særligt Price startede kampen i forrygende form, da han med et snit på næsten 107 bragte sig foran 1-5, og på daværende tidspunkt lignede en sikker favorit til sejren.

Herfra var der dog ikke meget der lykkedes for Price, der samtidig blev overrumplet af ‘MvG’, der reducerede til stillingen 4-5, inden Price endelig formåede at vinde endnu et leg, mens han sidenhen bragte sig foran 5-7 og dermed undgik sit 16. nederlag i træk til den hollandske verdensetter.

Price formåede sågar også at misse to matchpile på double 20, inden Michael van Gerwen med en forrygende slutspurt sikrede sig et uafgjort resultat ved at vinde kampens to sidste legs i 12 og 11 dart.

Skulle det lykkes Rob Cross at holde van Gerwen bag sig efter grundspillets sidste seks runder, så vil det være første gang nogensinde, at hollænderen ikke topper Premier League-tabellen, siden han fik debut i 2013.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*