Premier League optakt: Peter Wright og Michael Smith kæmper for livet

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Særligt aftenens opgør mellem Peter Wright og Michael Smith kan få stor betydning for den fortsatte kamp om en plads i Premier Leagues top fire.

Efter de første ni indledende runder er Premier League nu skåret ned til otte spillere. Både Raymond van Barneveld og “The Contenders” er således sorteret fra, og de næste syv uger vil afgøre, hvilke fire spillere der kvalificerer sig til semifinalerne og finalen i O2 Arena den 23. maj. Tabellen taler sit tydelige sprog, idet samtlige spillere fortsat kan tillade sig at have realistiske ambitioner om at spille sig i top fire – allerede i aften vil der dog kunne skabes et solidt hulrum mellem top og bund. Du kan i den forbindelse skabe dig et overblik over aftenens kampe her nedenfor, mens du finder den foreløbige Premier League tabel nederst i artiklen. Alle aftenens kampe kan i øvrigt ses live på PDC.tv, Viaplay.dk og TV3 Sport fra klokken 20:00.

Mensur Suljovic vs. James Wade [1: 2,60 x: 5,00 2: 2,10]

Det er efterhånden seks år siden, at James Wade senest kvalificerede sig til semifinalerne i Premier League. Og selvom han retfærdigvis ikke var med i turneringen i 2014 og 2018, så vidner det om, at Wade de seneste år har haft markant svære ved at dominere i verdenstoppen, end han havde i storhedstiden 2007-2011, hvor han blandt andet spillede sig i Premier League finalen tre år i træk.

I år er der dog indikationer på, at Wade er tilbage på sit absolutte topniveau – og måske endda bedre end nogensinde før. Det foreløbige sæsongennemsnit i Premier League på 101,16 og lukkeprocenten på 46,90 taler i hvert fald sit tydelige sprog til trods for en foreløbig tredjeplads i tabellen.

Mensur Suljovic har omvendt haft en middelmådig sæson, når man tager højde for de seneste års flotte resultater på de store scener. Det samme er dog tilfældet for en række øvrige Premier League-spillere, så til trods for en svingende formkurve, så er østrigeren placeret på en respektabel femteplads forud for i aften. En sejr vil bringe ham foran James Wade og dermed ind i top fire, mens et nederlag vil skabe et anseeligt hul op til semifinalepladserne.

Sidst de to mødtes, var det tydeligt, at Wade ikke var tilfreds med Suljovic’ langsomme tempo. Kampen endte med en komfortabel østrigsk sejr på 7-3, men mon Wade vil være bedre forberedt i aften, end han var i grundspillet?

Bud på resultat: James Wade vinder 8-5

Hvem vinder kampen?

 • James Wade (77%, 10 Stemmer)
 • Mensur Suljovic (15%, 2 Stemmer)
 • Uafgjort (8%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 13

Indlæser ... Indlæser ...

Michael Smith vs. Peter Wright [1: 2,25 x: 5,00 2: 2,40]

Duellen mellem Michael Smith og Peter Wright vil have enorm betydning for begge parter, der overordnet set har fået en skidt start på 2019. De to tidligere VM-finalister er således henvist til henholdvis ottende- og syvendepladsen i tabellen, hvor de begge har et godt hul op til semifinalepladserne. En sejr vil imidlertid bringe den eventuelle vinder tilbage i kampen om en plads i top fire, mens et nederlag vil isolere taberen i bunden af tabellen. Der er således alt at vinde og mindst lige så meget at tabe for verdensranglistensen nummer seks og fem, når de i aften spiller deres 25. indbyrdes opgør.

Selvom Wright fører den indbyrdes statistik med 13 sejre mod Smiths 8, så endte deres seneste opgør uafgjort, da de i Premier Leagues grundspil spillede 6-6. Et lignende resultat kunne sagtens gentage sig i aften, omend det på forhånd er ualmindeligt svært at forudse et resultat, da både ‘Bullyboy’ og ‘Snakebite’ har vist enormt store udsving i løbet af sæsonen. Særligt Wright leverede dog to yderst skuffende præstationer i sidste uges double-runde i Rotterdam, mens Smith fik en enkelt sejr og ellers viste gode takter i sit nederlag til James Wade. Så til trods for at den 28-årige englænder i weekenden måtte melde afbud til Europa Touren, hvor Wright opnåede en respektabel kvartfinale, så kunne det lade til, at Smith har det største momentum netop nu. Meget afhænger imidlertid af, hvem der rammer den første double.

Bud på resultat: Michael Smith vinder 8-6.

Hvem vinder kampen?

 • Michael Smith (67%, 10 Stemmer)
 • Peter Wright (33%, 5 Stemmer)
 • Uafgjort (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 15

Indlæser ... Indlæser ...

Rob Cross vs. Daryl Gurney [1: 1,90 x: 5,00 2: 3,00]

I sidste års Premier League var der ingen der var i nærheden af Daryl Gurney i statistikken over flest 180’ere, hvor han med 67 styks henviste Gary Anderson (57) til andenpladsen. Helt anderledes er det imidlertid gået i 2019, hvor han med blot 22 180’ere indtager sidstepladsen i opgørelsen over flest 180’ere. Til trods for det uventede udfald, så er Gurney dog placeret på en foreløbig fjerdeplads i tabellen, hvor han med en sejr over Rob Cross i aften har mulighed for at konsolidere sine muligheder for en plads i semifinalerne.

Gurney vil da også være springfyldt med selvtillid, efter han i weekenden hentede karrierens første Europa Tour-titel ved German Darts Championship, hvor han sågar besejrede Rob Cross 6-2 i 1/8-finalen.

Til trods for det umiddelbare momentum, så har Cross dog fået en fornem start på 2019, hvor han med et sæsongennemsnit på 99,85 – på tværs af samtlige PDC-turneringer – kun er overgået af Michael van Gerwen (100,58). Til sammenligning indtager Gurney en foreløbig 17. plads i samme statistik, hvor han er noteret for et sæsongennemsnit på 95,28, hvilket vidner om en tydelig umiddelbar niveauforskel. Også i Premier League taler både gennemsnit og lukkeprocenterne for en sejr til Rob Cross, der lader til at nyde godt af ikke længere at skulle bære på de tårnhøje forventninger der følger med til titlen som forsvarende verdensmester. På den baggrund kan vi formentlig se frem til en underholdende duel, hvor Cross i sidste ende trækker det længste strå – nøjagtig som han gjorde tidligere på sæsonen, hvor han i fjerde runde vandt med de overbevisende cifre 7-1.

Bud på resultat: Rob Cross vinder 8-6

Hvem vinder kampen?

 • Rob Cross (46%, 6 Stemmer)
 • Daryl Gurney (38%, 5 Stemmer)
 • Uafgjort (15%, 2 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 13

Indlæser ... Indlæser ...

Michael van Gerwen vs. Gerwyn Price [1: 1,28 x: 7,50 2: 7,00]

Da Michael van Gerwen og Gerwyn Price mødtes i det indledende grundspil for tre uger siden, var det lagt i kakkelovnen til et forrygende opgør. Mens Michael van Gerwen gik ind til kampen efter ikke at have vundet sine seneste tre TV-kampe, så var der et argument for, at Gerwyn Price for en ganske kort periode var at betegne som verdens mest formstærke dartspiller, efter han med turneringsgennemsnit over 100 vandt to Players Championship-turneringer i træk.

Til trods for de høje forventninger, så viste det længe ventede opgør sig som en gevaldig fuser, idet begge parter virkerede forkrampede og overtændte, hvilket i sidste ende udmundede sig i en besynderlig 7-2 sejr til verdensmesteren.

Siden da, er der løbet en del vand gennem åen. Michael van Gerwen har genfundet sit overbevisende nedspil, hvilket har udmundet sig i en sejr på Europa Touren samt to 7-1 sejre de seneste to Premier League-runder. Gerwyn Price har omvendt haft svært ved at leve op til sæsonstartens imponerende niveau, uden dog at falde igennem. Der er dog ingen tvivl om, at den hollandske verdensetter vil være favorit til at hente sin 16. sejr ud af 16 mulige mod Gerwyn Price.

Bud på resultat: Michael van Gerwen vinder 8-3

Hvem vinder kampen?

 • Michael van Gerwen (77%, 10 Stemmer)
 • Gerwyn Price (15%, 2 Stemmer)
 • Uafgjort (8%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 13

Indlæser ... Indlæser ...

Aftenens kampe kan ses live på PDC.tv, Viaplay.dk og TV3 Sport fra klokken 20:00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*