Optakt: Judgement Night uden betydning

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Judgement Night står for døren, men alt er afgjort inden aftenens runde.

Vi napper lige en aften mere i Rotterdam, når Premier League programmet i aften byder på Judgement Night. Det blev dog afgjort i går, at Raymond van Barneveld bliver elimineret, og derfor betyder runden i aften ikke noget i forhold til den del af tabellen.

Dog kan der allerede tages hul på den næste fase, som handler om at sikre sig en plads i top fire.

Daryl Gurney v Mensur Suljovic [1: 2.60 x: 4.50 2: 2.20]
Mensur Suljovic fik noget overraskende spillet sig i top fire i går, da han lavede et af de bedste comebacks i denne sæson af Premier League. I dag står han så overfor Daryl Gurney, som også fik tanket lidt selvtillid i går, omend det var på en billig baggrund, da han slog en meget ringe Raymond van Barneveld.
Begge spillere snittede i går under 90, så man kunne da håbe på et lidt højere niveau i dag. Normalt er de begge også garant for noget højere snit, men især Gurney har ikke haft alt for meget tur i den på det seneste. Det kunne godt ligne endnu en sejr til Suljovic.

Bud på kampen: Mensur Suljovic vinder 7-4

Hvem vinder kampen?

 • Mensur Suljovic (57%, 8 Stemmer)
 • Daryl Gurney (21%, 3 Stemmer)
 • Uafgjort (21%, 3 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 14

Indlæser ... Indlæser ...

Peter Wright v Gerwyn Price [1: 2.25 x: 4.50 2: 2.50]
Begge spillere vil helt sikkert gerne tilbage på sporet i aften. Gerwyn Price har tabt sine seneste tre kampe i Premier League, og har derfor virkelig brug for en sejr efterhånden, så han ikke bliver efterladt i bunden af tabellen. Samtidig fik Peter Wright ikke et ben til jorden i går, da han mødte Michael van Gerwen. Skotten tabte således med 7-1, og det resultat vil han helt sikkert gerne glemme så hurtigt som muligt.
Og modstanderen i aften kunne være en fremragede mulighed for Peter Wright. Han har således slået Gerwyn Price 12 gange tidligere, og har samtidig kun tabt to, samt spillet uafgjort i en enkelt. Det skal dog siges, at de fleste af disse sejre faldt i 2017 og det første halvår i 2018, altså en periode, hvor Peter Wright var i en meget bedre forfatning end Gerwyn Price var på daværende tidspunkt. Det forhold virker noget mere udlignet nu, og det kunne derfor nemt blive en tæt affære i aften.

Bud på kampen: Peter Wright vinder 7-5

Hvem vinder kampen?

 • Gerwyn Price (57%, 8 Stemmer)
 • Peter Wright (36%, 5 Stemmer)
 • Uafgjort (7%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 14

Indlæser ... Indlæser ...

Rob Cross v Jeffrey de Zwaan [1: 1.57 x: 5.00 2: 4.33]
Jeffrey de Zwaan gjorde habil modstand, da de to mødte hinanden ved VM i december. Rob Cross kunne dog trække sig ud af den kamp med en sejr, og mon ikke han gør det igen i aften. Jeffrey de Zwaan har godt nok publikum i ryggen i aften, og Rob Cross floppede da også fælt mod Mensur Suljovic i går, men det virker generelt som om, at Rob Cross er i en væsentlig bedre forfatning i år, end det var tilfældet sidste år, og derfor bør han være bedre end den unge hollænder, som ellers kan hive nogle vilde ting ud af ærmet fra tid til anden. Den sorte cobra har dog haft et meget svingende 2019, og det virker generelt som om, at når han render ind i de store navne, så har han ikke meget krudt at skyde med.

Bud på kampen: Rob Cross vinder 7-3

Hvem vinder kampen?

 • Rob Cross (55%, 6 Stemmer)
 • Jeffrey de Zwaan (36%, 4 Stemmer)
 • Uafgjort (9%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 11

Indlæser ... Indlæser ...

Raymond van Barneveld v Michael van Gerwen [1: 8.50 x: 7.50 2: 1.22]
Kampen som alle havde set frem til har ikke længere den værdi, som man nok havde håbet fra PDC, da man planlagde programmet. Barneveld har således intet at spille for i denne kamp, men det kan måske netop være det der gør, at kampen stadig bliver interessant. Barneveld kan således spille fuldstændig uden pres og bare nyde den vilde atmosfære, som uden tvivl vil støtte ham hele kampen igennem, endda på trods af, at Michael van Gerwen også er hollænder.
Chancerne for sejr er dog stadig minimale for ‘Barney’, da det netop er verdensmesteren han skal op mod. Michael van Gerwen havde en lidt slingrende start på 2019, men nu virker det som om, at han er tilbage på det niveau, som vi alle forbinder ham med.

Bud på kampen: Michael van Gerwen vinder 7-2

Hvem vinder kampen?

 • Michael van Gerwen (100%, 11 Stemmer)
 • Raymond van Barneveld (0%, 0 Stemmer)
 • Uafgjort (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 11

Indlæser ... Indlæser ...

James Wade v Michael Smith [1: 2.50 x: 4.50 2: 2.25]
James Wade befinder sig lige akkurat i top fire, selvom han spillede uafgjort med Dimitri van den Bergh i gårsdagens kamp. Stillingen er dog stadig så tæt, at hvis Michael Smith, som indtager ottendepladsen, vinder denne kamp, så er han pludselig a point med James Wade. Han kan dog ikke gå forbi Wade, da han ikke vil kunne få en bedre legforskel uanset resultatet.
Begge spillere har været nede i en bølgedal på det sidste, men især Michael Smith ser så småt ud til, at han er ved at kravle ud af den igen. Noget svære ser det ud for James Wade, som slet ikke virker til at have styr på hovedet for tiden. Hvis Michael Smith kommer hurtigt foran i aften, så kan det kortslutte fuldstændig for James Wade.

Bud på kampen: 6-6

Hvem vinder kampen?

 • James Wade (67%, 8 Stemmer)
 • Michael Smith (25%, 3 Stemmer)
 • Uafgjort (8%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 12

Indlæser ... Indlæser ...

Alle kampe kan ses på PDC.tv, Viaplay eller TV3 Sport fra klokken 20.00.

Premier League Darts table (PDC)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*