Nedtakt: Raymond van Barneveld fik sit følelsesladede farvel i Rotterdam

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC

Raymond van Barneveld havde blanke øjne, da han gik op på Premier League-scenen for sidste gang.

Der var kun én ting, som virkelig var vigtigt for det hollandske dartpublikum i denne aften, nemlig at få sagt ordentligt farvel til Raymond van Barneveld.

Hollænderen var tydeligt rørt, allerede da han skulle på scenen, i det hans øjne var meget blanke allerede under præsentationen. Vandet blev dog sat på pausen under kampen, hvor han dog ikke fik præsteret det voldsomme.
Efter kampen fik ‘Barney’ så lov til at sige farvel til publikum, og efter afskedsordene, var det en fuldstændig vild orange atmosfære, som kun havde et mål for øje, nemlig at hylde den femdobbelte verdensmester.

Aftenen havde dog også andre højdepunkter, og du kan læse om dem herunder:

Daryl Gurney 7-3 Mensur Suljovic
Bookmakerne havde Mensur Suljovic som favorit i dette opgør, og kigger man på Gurneys kamp i går mod Barneveld, så forstår man godt hvorfor. Men det var et helt andet spil, som Daryl Gurney mødte op med i aften. Nordireren snittede således flotte 98,28 i dette opgør, hvor Mensur ikke var foran på et eneste tidspunkt.
Daryl Gurney var således foran med 2-0, inden Suljovic fik udlignet til 2-2. Det var dog ikke nok til at komme ordentligt ind i kampen for østrigeren, da Gurney kom foran med 5-2 inden Suljovic igen kunne nappe et leg. Det blev dog også det sidste leg, som ‘The Gentle’ vandt, og derfor endte det altså 7-3 til Gurney.

Peter Wright 5-7 Gerwyn Price
Begge spillere kunne virkelig bruge point i dette opgør. Det blev dog kun waliseren som fik dette, selvom det længe lignede, at kampen ville ende 6-6, da kampen bølgede frem og tilbage. Price var således foran med 2-0 i starten af kampen, men med tre vundne legs i streg var det pludselig Peter Wright, som var foran med 3-2, endda med en flot 160-lukning i det femte leg. Herefter var der ingen af de to, som formåede at bryde den anden, før stillingen var 5-5. I det 11. leg lukkede Gerwyn Price således 40, da Peter Wright stadig stod på 100. I det 12. og afgørende leg havde Peter Wright endda muligheden for at bryde tilbage, men med en misset pil på D16 og derefter D8, kunne Gerwyn Price sikre sig sejren ved at lukke 56.
Undervejs i kampen var muligheden for en 9-darter der også, da Gerwyn Price således ramte de første syv triplere.

Rob Cross 7-4 Jeffrey de Zwaan
Jeffrey de Zwaan startede som lyn og torden, og lå længe med et snit over 107 i den indledende fase af kampen. Den unge hollænder bragte sig endda også foran med 2-0 foran det ellevilde hollandske publikum, som virkelig også gjorde sit, for at få Rob Cross ud af sin “koncentrations-boble”. Rob Cross fik dog langsomt spillet sig varm, og selvom Jeffrey de Zwaan også kom foran med 3-1, havde Rob Cross så småt fået så godt gang i maskinen, at han lige så stille fik bragt sig i front med 6-3. Det der altså startede med at ligne en overraskelse, endte alligevel som forventet. Der var heller ikke den store tvivl om udfaldet, selvom Jeffrey de Zwaan kom på 4-6. Rob Cross kunne således nappe sit syvende leg uden de store problemer, da han lukkede på D10, da Jeffrey de Zwaan stadig stod på 144.

Raymond van Barneveld 1-7 Michael van Gerwen
Det var en tydeligt rørt Raymond van Barneveld, som gik på scenen til denne kamp mod verdensetteren, men nogenlunde som forventet, havde den rutinerede hollænder ikke meget at komme med i dette opgør. Michael van Gerwen lignede til gengæld helt sig selv, og kom uden besvær foran med 2-0. I det tredje leg gik Michael van Gerwen en smule ned i kadence, og det gav Barneveld muligheden for at reducere til 2-1, men han formåede ikke at ramme doublen, og derfor kom Gerwen også foran med 3-0. Faktisk kom verdensmesteren foran med 4-0, inden Raymond van Barneveld endelig kunne vinde et leg. Det blev dog også det eneste, og dermed sluttede ‘Barneys’ sidste Premier League kamp nogensinde med et stort nederlag.

James Wade 7-4 Michael Smith
James Wade, som har haft nok så mange undskyldninger for sine nederlag på det sidste, havde ingen grund til at finde undskyldningerne frem her til aften. Englænderen snittede således imponerende 102,44, men sejren kom dog ikke så nemt i hus, som man måske kunne regne med. Michael Smith kom således foran 3-1, hvor han endda allerede i første leg ramte de første otte pile, for at lave en 9-darter. Desværre sad den niende pil et lille stykke fra D12.
James Wade spillede sig dog langsomt ind i kampen igen, og kom foran med 4-3, inden Michael Smith udlignede til 4-4. Herefter kunne James Wade nappe de sidste tre legs, og dermed vinde kampen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*