Breaking: Barneveld stopper karrieren med øjeblikkelig virkning

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Raymond van Barneveld har netop offentliggjort, at han stopper karrieren allerede nu.

Raymond van Barneveld har netop, i et interview med Sky Sports offentliggjort, at han stopper karrieren fra dags dato.

“Det er emotionelt når man spiller her [i Rotterdam, red.]. I går vidste jeg, at jeg aldrig havde tabt her, og så pludselig igår spillede jeg en virkelig dårlig kamp mod Daryl Gurney, og jeg ved ikke hvor det kom fra. Så i dag vidste jeg, at jeg var elimineret, og jeg følte skam over mig selv,” siger Raymond van Barneveld til Sky Sports.

“Jeg er fem gange verdensmester og fem gange World Cup vinder, og derfor tænkte jeg “fortjener jeg det her?”, og nej det synes jeg ikke.”

“I dag gav jeg mit barnebarn min halskæde, og jeg følte en stolthed ved at gøre det. Og jeg føler det er godt nu. Jeg har ikke energien til at starte forfra igen.”

“Premier League of Darts og PDC har givet mig alt, og jeg har givet alt til PDC. Jeg gik op og spillede mod Phil [Taylor, red.], men efter det dukkede der så mange gode spillere op. Bare kig på Daryl Gurney, sikke en fantastisk spiller. Han tabte 7-1 og 7-0 på en uges tid, og han har stadig 11 point. Fantastisk.”

“Jeg er ikke god nok. Jeg kan sige til mig selv “okay Ray, tag noget tid fri”, men der er ikke noget tid. For til sidst på året vil jeg gerne deltage ved VM, men jeg kan ikke kvalificere mig fra bunden igen. Jeg kan ikke gå tilbage til at spille Pro Tours og Europa Tours, for jeg lider hver eneste uge, og jeg kan virkelig ikke lide disse turneringer. Så jeg har taget en beslutning om, at jeg er færdig nu.”

Du er færdig nu? Du vil ikke kvalificere dig til VM?

“Nej. Niks. Jeg vil ikke spille mere. Det er dejligt at se, at alle elsker dig, men de har ingen anelse om, hvad jeg går igennem. Det har været smertefuldt hver uge i de sidste 3-4 år. Der er ikke noget lys længere, selvom jeg har forsøgt at finde det. Men jeg er okay med min beslutning. Jeg er lettet.”

Du kan se hele interviewet med Raymond van Barneveld i videoen herunder:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*