Nedtakt: Barnevelds Premier League skæbne blev forseglet – legenden er ude

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Det er nu afgjort, at det bliver Barneveld, som bliver elimineret fra første etape af Premier League.

Raymond van Barneveld havde et mål for aftenens kamp, nemlig en sejr, da Michael Smith vandt tidligere på aftenen. Desværre for hollænderen, og det store hollandske publikum, floppede Raymond van Barneveld fælt mod Daryl Gurney.

Aftenen havde dog andre store momenter, blandt andet et fuldstændig vildt comeback fra Mensur Suljovic, samt en fuldstændig fænomenal Michael van Gerwen.

Gerwyn Price 5-7 Michael Smith
Starten på denne Premier League var fuldstændig diametralle modsætninger for disse to spillere. Gerwyn Price startede fantastisk og befandt sig i top fire i en hel del runder. Modsat kunne sidste års finalist Michael Smith slet ikke få tur i den. Gerwyn Price er dog gået ned i niveau siden, og samtidig har Michael Smith fundet tilbage til et niveau, som kan gøre sig på den store scene.
Begge dele viste sig i aftenens kamp. Snittet lå således omkring de 93 for begge spillere, et snit som bestemt er set bedre fra begge. Det betød samtidig, at de to spillere fulgtes nogenlunde ad i kampen, dog uden at Gerwyn Price nogensinde var foran i kampen. Waliseren kom således aldrig tættere på end 3-3, for at få vendt kampen til sin egen fordel. Han havde dog muligheden for det ene point, da han spillede sig på 5-6. Han havde dog ikke det, som skulle til for at bryde Michael Smith, og dermed nappede englænderen sejren på 7-5. Det betyder samtidig, at begge spillere nu har syv point på henholdsvis ottende- og syvendepladsen.

James Wade 6-6 Dimitri van den Bergh
Hvad skal man efterhånden sige om James Wade? Efter en god slutning på 2018-sæsonen, er det nærmest kun gået ned ad bakke for englænderen. Det er dog ikke hans niveau der er tale om, men derimod hans attitude. I den nye sæson har man således hørt op til flere undskyldninger for, hvorfor englænderen ikke vinder sine kampe. Her til aften var der så endnu en, da han nede med 2-0 overtalte Dimitri van den Bergh til at forlade scenen, på grund af sidevind på scenen. Om det var rigtigt eller ej, må være op til den enkelte, men det skal dog nævnes, at Dimitri van den Bergh senere i kampen indikerede utilfredshed med sidevind.
Men skal vi kigge på selve kampen, så kom Dimitri van den Bergh netop foran 2-0. Wade fik dog spillet sig på 2-2, inden Dimitri igen befandt sig foran med to, da han lukkede til 4-2. Endnu en gang fik Wade udlignet, og i de sidste fire legs, var der ingen som kunne holde udlæg, og dermed endte kampen 6-6. Dermed er der stadig ingen wildcard-spillere, som har formået at vinde i dette års Premier League.

Rob Cross 5-7 Mensur Suljovic
Som kampen udviklede sig, var det nok de færreste, som havde troet, at Mensur Suljovic ville ende med at få de to point. Rob Cross kom således foran med 5-1 uden de store problemer, og det så således ud til, at englænderen langsomt kunne køre sejren i hus. Om det netop var den tanke Rob Cross havde, er ikke til at sige, men noget gik i hvert fald galt for den tidligere verdensmester, for pludselig hentede Suljovic ind på den engelske føring. Pludselig var stillingen 5-5, og dermed var kampen igen fuldstændig åben.
Rob Cross havde dog alle muligheder for at sikre sig et point, da han stod på 4 tilbage mod Suljovic’ 136 i det 11. leg. Englænderen missede dog alle tre pile og pludselig lukkede Suljovic de 136 med T20, T20, D8.
Herefter kørte østrigeren sejren i hus, ved at holde udlæg i det sidste leg.

Peter Wright 1-7 Michael van Gerwen
Michael van Gerwen var udråbt til storfavorit inden dette opgør, og det levede han bestemt også op til. Med det hollandske publikum i ryggen stormede han således mod sejren fra start. Allerede i andet leg sikrede han sig således en 2-0 føring ved at lukke 116. Hollænderen viste altså storform.
Faktisk skulle vi helt frem til stillingen 6-0, inden Peter Wright fik sendt en pil i den yderste ring. Det var dog på ingen måde nok til at komme tilbage i kampen, da Michael van Gerwen uden de store problemer nappede det ottende leg, og dermed var sejren en realitet for hollænderen, som samtidig generobrede førstepladsen, da han har en bedre legforskel end Rob Cross.

Raymond van Barneveld 1-7 Daryl Gurney
Med Michael Smiths sejr tidligere på aftenen, var Raymond van Barneveld tvunget til at vinde dette opgør, for at have en chance for overlevelse. Kampen blev dog langt fra det eventyr, som det meste af Rotterdam Ahoy drømte om. For selvom Daryl Gurney kun snittede 89,84, kunne Barneveld ikke gøre meget med sit snit på 81,96.
Gurney kom da også foran med 2-0 uden de store problemer, inden Barneveld reducerede til 2-1. I det efterfølgende leg havde hollænderen endda muligheden for at udligne, men med 18 tilbage, smed ‘Barney’ den første pil i D14. I det hele taget var doublerne ikke Raymond van Barnevelds venner i dette opgør, og det var derfor ikke svært for Daryl Gurney at nappe sejren, da hans lukkeprocent lå på 43,75 mod Barnevelds 16,67.
Dermed har Raymond van Barneveld ikke noget at spille for i morgen, når han møder Michael van Gerwen i den niende og ikke så afgørende runde. Dog kan man håbe på, at hollænderen får sagt ordentligt farvel til Rotterdam Ahoy.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*