Nathan Aspinall vinder sensationelt UK Open 2019

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

UK Open 2019 blev vundet af Nathan Aspinall i overbevisende stil.

Hvis nogen havde nævnt Nathan Aspinall som vinder af UK Open, da turneringen startede i fredags, så havde der nok lyt store grin. Havde man nævnt navnet igen til formiddag, inden kvartfinalerne, så havde grinet nok været næsten lige så stort. Og havde man nævnt det inden finalen, så var udtalelsen nok også blevet mødt med en del hævede øjenbryn.

Ikke desto mindre var det sådan det hele endte for den 27-årige englænder. Før dagens finale kunne Aspinall kun prale af en enkelt sejr ved Players Championship, en enkelt sejr på Challenge Touren og en enkelt sejr på Development Touren.

Nathan Aspinall startede med at slå Ross Smith i kvartfinalen, hvor han snittede ganske fint med 96,33. Herefter skulle han op mod Gerwyn Price, som ellers så ud til at være den værste lodtrækning, da waliseren virkelig har haft tur i den på det sidste.

Nathan Aspinall lagde dog hårdt fra start, og efter syv legs var han foran med 6-1. Herefter fandt Gerwyn Price langsomt ind i kampen igen, og da kampen nærmede sig sin slutning, havde Gerwyn Price spillet sig op til kun at være bagud med en ved stillingen 10-9. Gerwyn Price havde endda flere muligheder for at nappe det 20. leg, men en misset pil på rød bull blev afgørende, da Nathan Aspinall gik til oche’en og vandt kampen med en double 14.

I finalen stod han så overfor Rob Cross, som han endte med at slå 11-5. Kampen startede ellers tæt, men ved stillingen 2-2 rykkede Nathan Aspinall fra for første gang, og selvom Rob Cross flere gange nærmede sig Nathan Aspinall, så fik han aldrig udlignet kampen, og til sidst kunne Nathan Aspinall rykke helt fra, og så endda sikre sig titlen med en 170-lukning.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*