Nedtakt: Rob Cross tabte stort til verdensmesteren

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Tredje runde er færdigspillet og Michael van Gerwen tordner derud af. 

Aftenens fem kampe er spillede, og endda uden de store overraskelser. Den største overraskelse bestod nok i, at Michael van Gerwen vandt så stort over Rob Cross, som dermed tabte sin første kamp i dette års Premier League. Derfor kan det samtidig  konkluderes, at kun tre spillere i turneringen, har endnu ikke tabt.

Derudover så vi endnu en contestant, i form af Steve Lennon, gøre en god figur på scenen. Lennon tabte godt nok mod Peter Wright, men det var ikke uden modstand.

Efter aftenens kampe må det mest interessante dog være Michael Smiths placering i den samlede stilling. Han ligger således nummer 9.

Gerwyn Price 6-6 James Wade
Resultatet endte, som mange havde troet, men det var dog ikke fordi, at kampens udvikling tydede meget på det uafgjorte resultat. Gerwyn Price havde rigtig svært ved at finde niveauet, og derfor kunne James rykke fra ved stillingen 2-2. Derfor var han kort efter foran med 5-2, og det lignede pludselig en rimelig klar sejr til englænderen. Gerwyn Price fandt dog pludselig sit høje niveau, hvor triple 20 slet ikke var svær at finde, og pludselig var stillingen 6-5 til waliseren. Han mistede dog fokus i det sidste leg, og derfor kunne James Wade nemt sikre det uafgjorte resultat.

Steve Lennon 5-7 Peter Wright
Selvom Steve Lennon snittede lige under 90, så gjorde han en ganske flot figur på den store scene. Ireren lagde således stærkt ud, og der gik ikke længe før han var foran 3-0. Peter Wright havde dog ingen planer om, at lade publikummet få en sejr til hjemmebanefavoritten, og således var skotten foran med 5-3, inden Steve Lennon igen kunne sætte en pil i den yderste ring. Herefter skiftedes de to til at holde udlæg, og dermed vandt skotten altså 7-5. Det betyder samtidig, at Peter Wright, stadig ikke har tabt i denne sæsons Premier League, selvom spillet ikke har været noget at prale af.

Michael van Gerwen 7-2 Rob Cross
Bookmakerne havde gjort Michael van Gerwen til kæmpe favorit i opgøret, men det var dog nok de færreste, som havde regnet med, at hollænderen ville vinde så nemt. I det hele taget så det meget nemt ud for hollænderen, som virkelig beviste hvad han er lavet af i det fjerde leg. Michael van Gerwen stod således på 88 tilbage, hvor han startede med at kaste den første pil i 1’eren. Men uden betænkningstid smed han bare den næste pil i triple 17, for derefter at lukke på double 18.
Rob Cross fik dog pyntet lidt på resultatet, da han først reducerede til 6-1, for derefter at gøre det til 6-2, inden Michael van Gerwen lukkede kampen til 7-2.

Michael Smith 5-7 Daryl Gurney
Kampen kunne lige så vel være endt med en uafgjort resultat. Kampen svingede således fra side til side hele vejen til slut, i det Michael Smith kom foran 2-0, inden Daryl Gurney pludselig var foran 4-2, inden Michael Smith igen var foran med 5-4. Her gik englænderen dog i stå, og dermed kunne Daryl Gurney tage de næste tre legs, og dermed også sejren. Undervejs i kampen imponerede Daryl Gurney også med en flot 140-lukning. Sejren betød samtidig, at Gurney rykkede en enkelt plads op i tabellen. Til gengæld forbliver Michael Smith i bunden af tabellen med kun et point.

Mensur Suljovic 6-6 Raymond van Barneveld
Aftenens sidste kamp, og samtidig bundkampen, mindede meget om aftenens første kamp. Mensur Suljovic fik således bragt sig foran med hele 5-1, før den rutinerede hollænder fandt rytmen. Det var dog også rytmen på den helt store klinge han fandt, i det han udlignede til 5-5 inden Mensur Suljovic igen kunne nappe et leg. I kampens sidste og afgørende leg havde Mensur Suljovic endda chancen for en 158-lukning, men en smutter på double 19 betød, at Raymond van Barneveld kunne sikre sig et point mere til stillingen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*