Formstærke Gerwyn Price vinder Players Championship 5

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Kelly Deckers

Gerwyn Price vandt i dag sin første Players Championship titel siden 2016.

Gerwyn Price vandt i dag karrierens tredje Players Championship titel, da han med en finalesejr på 8-4 over tyske Gabriel Clemens og et samlet turneringsgennemsnit på intet mindre end 101,83 var den altdominerende skikkelse ved sæsonens femte Players Championship turnering, hvor både Michael van Gerwen og Gary Anderson havde meldt afbud.

Gerwyn Prices triumf markerer i øvrigt waliserens første Players Championship titel siden 2016, og er desuden den femte titel i Prices PDC-karriere, hvor han også er noteret for en enkelt sejr på Europa Touren, mens de fleste formentlig husker sejren ved Grand Slam sidste år.

Den 33-årige tidligere rugby-spiller indledte lørdagens turnering med en 6-4 sejr over finske Marko Kantele, inden han besejrede endnu en PDCNB-spiller i skikkelse af lettiske Madars Razma, der blev besejret 6-2.

Samme cifre gjorde sig gældende i det efterfølgende opgør mod Ryan Joyce, inden landsmanden Jonny Clayton trak det korteste strå i en kamp der først blev afgjort i sidste og afgørende leg.

Herefter blev det igen mere komfortabelt for Price, der i kvartfinalen hev en 6-2 sejr i land mod Ian White, mens Dave Chisnall blev besejret 7-4 i semifinalen, inden Gabriel Clemens altså blev overvundet i finalen. Det er anden gang i karrieren, at Clemens har formået at spille sig i en finale på PDC’s ProTour.

Gerwyn Prices turneringssejr kommer ovenpå en fornem sæsonstart, hvor han i skrivende stund indtager tredjepladsen i Premier League, alt imens hans gennemsnit fra diverse turneringer vidner om, at den kontroversielle Grand Slam-vinder er i sit livs form foran dartskiven. Om lørdagens triumf skriver han på Twitter:

“Jeg er stolt over mig selv i dag. Endnu en sejr i tasken. Jeg havde panden mod muren i et par kampe, men jeg tvivlede aldrig på mig selv, og jeg er glad for, hvordan jeg spiller for tiden.”

Foruden Gerwyn Price og Gabriel Clemens, så var Dave Chisnall og Danny Noppert dagens øvrige semifinalister. Dermed fortsætter Chisnall sine gode takter ved PDC’s gulvturneringer, mens Noppert indhentede vigtige point til Players Championship-ranglisten.

Sidste uges vinder af Players Championship 4, Glen Durrant, viste i øvrigt endnu engang, at han sagtens kan bide skeer med toppen i PDC. Således snittede den tredobbelte BDO-verdensmester tre gange over 100, inden han i sin fjerde kamp tabte 6-5 til en særdeles velspillende Ian White.

Du kan se samtlige resultater fra lørdagens turnering her. Players Championship-touren fortsætter i morgen klokken 13:00, og kan ses live på PDC.tv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*