Cross’ titelforsvar forbi efter strålende comeback af Luke Humphries

Tekst: Jonas Jung

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Den regerende verdensmester i dart, Rob Cross, er færdig ved dettes års VM. 

Vi skal have fundet en ny verdensmester i dart.

Dette står klart efter, at sidste års vinder Rob Cross måtte se sig slået af unge ‘Cool Hand’ Luke Humphries i turneringens sidste 4. rundekamp fredag aften. ‘Voltage’ begyndte ellers som lyn og torden i et første set, der blandt andet inkluderede to ton-plus-lukinger. Efter at være kommet bagud 0-2 var det imidlertid Humphries, der kunne nappe tredje set med en 115-lukning og herfra stod der ‘Cool Hand’ på det meste. Den 23-årige englænder vandt de resterende tre sæt i træk, hvilket betyder, at han nu ved sit blot andet VM, kan se frem til at skulle spille kvartfinale i Alexandra Palace.

I dette opgør møder han endnu en massiv udfordring, når 10. seedede Michael Smith lørdag venter, efter at han tidligere på dagen også spillede sig videre fra sin kamp mod Ryan Searle. Selvom dramatikken aldrig nåede helt samme højder, blev tilskuerne alligevel forkælet med fremragende dart fra begge spillere – heriblandt 14 180’ere og en fornem 11-darter fra Searle. ‘Bullyboy’, der i starten af december selv spåede, at han kunne gå hele vejen, har allerede tangeret sin bedste VM-placering med den forestående kvartfinale lørdag, og holder han fast i aftenens spil, er der ingen tvivl om, at han vil blive en stor mundfuld for enhver modstander.

Også Dave ‘Chizzy’ Chisnall er klar til kvartfinalerne, efter at han gjorde det af med sidste års store overraskelse Jamie Lewis. Selvom at ‘Chizzy’ i sidste ende fik endnu et whitewash til dette års VM-cv, var der stadig skår i glæden og ligesom så mange gange tidligere, var det også doublerne, der var englænderens største hurdle i aften. Alligevel kan vi formentlig se frem til et brag af en kvartfinale, når Chisnall tager imod Gary Anderson i en gentagelse af deres kvartfinale fra 2017. Dengang var det skotten, der vandt en kneben 5-3-sejr, så mon ikke ‘Chizzy’ er motiveret for at få sin revanche.

Ryan Joyce fortsatte også sin imponerende VM-debut, da han overraskende slog James Wade i den sene eftermiddagskamp. Han skal nu møde Brendan Dolan, der tidligere slog Benito Van de Pas i en noget kedelig affære. Nathan Aspinalls eventyr fortsætter også, efter at han slog Devon Peterson 4-3.

Kun fire seedede spillere er nu tilbage ved dette års VM.

Resultater fredag den 28. december:

Nathan Aspinall (95,76) 4-3 (90,75) Devon Petersen
Brendan Dolan (89,77) 4-1 (86,67) Benito Van de Pas
Ryan Joyce (87,69) 4-2 (90,77) James Wade
Michael Smith (99,72) 4-1 (96,22) Ryan Searle
Dave Chisnall (98,5) 4-3 (93,75) Jamie Lewis
Luke Humphries (99,71) 4-1 (97,38) Rob Cross

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*