Optakt: Kvartfinalerne står for døren

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Vi nærmer os så småt enden på VM. I dag står den på kvartfinaler.

Vi er nået ind i den sidste halvdel af dette års VM. Efter endnu nogle chok i går, er det således tid til kvartfinaler.

Af de otte navne, som skal i spil i dag, er der nok minimum fire, som ingen før turneringen, havde spået en plads i kvartfinalen. De har dog alligevel formået at spille sig så langt, nu er spørgsmålet så bare, hvem der skal videre til de to semifinaler.

Eftermiddagskampe

Nathan Aspinall v Brendan Dolan
Det var noget af en rutschebanetur, som Nathan Aspinall var igennem i går, for at nå dagens kvartfinale. I hans kamp mod Devon Petersen var han således bagud med 2-0, inden han fik spillet sig tilbage og endda foran med 3-2. Herefter udlignede Devon Petersen, inden Aspinall kunne lukke kampen, ved at vinde det syvende sæt med 4-2. Brendan Dolan havde noget lettere ved det, da han slog Benito van de Pas med 4-1 i deres kamp. Brendan Dolan og Nathan Aspinall har mødt hinanden en enkelt gang. Det var under dette års Players Championship 11, hvor Brendan Dolan vandt med cifrene 6-4.

Gary Anderson v Dave Chisnall
Hvis man kigger på navne og meritter, må dette siges at være dagens største kamp. Gary Anderson har været involveret i nogle lange og uhyr spændende kampe undervejs i turneringen. Han vandt således med 4-3 mod både Jermaine Wattimena og Chris Dobey. Dave Chisnall har spillet en del færre legs, da han har vundet sine to seneste opgør med 4-0 mod Kim Huybrechts og Jamie Lewis. I dag skal de to som sagt møde hinanden, og det er således den 24. gang, at de to gør det. I de tidligere 23 opgør, er det blevet til 17 sejre for Gary Anderson, fem for Dave Chisnall, samt en enkelt uafgjort. Dave Chisnall vandt dog senest de to mødtes, da han med cifrene 6-5 vandt i World Series Finals.

Aftenkampe

Luke Humphries v Michael Smith
Luke Humphries har været en sand fornøjelse at følge under dette VM, men i dag får han det nok svært. Michael Smith har således set utrolig stærk ud indtil videre. Man må dog ikke tage noget fra Luke Humphries, som i går slog Rob Cross med 4-2, selvom den forsvarende verdensmester var foran med 2-0. Michael Smith havde til gengæld ikke de store problemer mod Ryan Searle, som han slog med 4-1. Luke Humphries har tidligere stået over for Michael Smith to gange. Begge gange er det dog blevet til en sejr for verdens nummer 10.

Michael van Gerwen v Ryan Joyce
Ryan Joyce har imponeret alt og alle ved at nå denne kvartfinale. I går vandt han således karrierens nok største sejr, da han slog James Wade med 4-3, for at nå frem til i dag. Det bliver nok utrolig svært i dagens kamp, da han skal op mod Michael van Gerwen, som endnu ikke har snittet under 100 i denne turnering. Senest gik det udover Adrian Lewis, da hollænderen snittede utrolige 108,08 i deres kamp, hvor han vandt med 4-1. Ryan Joyces højeste snit i denne turnering ligger på 90,40, et snit han leverede mod Simon Whitlock i anden runde. Der er altså langt op til de 108. Så hvis Joyce skal have en reel chance i dette opgør, så skal han spille sit livs kamp, og samtidig håbe, at Michael van Gerwen ikke rammer dagen.

Da vi er nået til kvartfinalerne spilles der nu bedst af ni sæt.

Alle fire kampe kan ses på TV3 Sport fra klokken 13.30 og klokken 20.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*