Favoritterne sikkert videre til semifinalerne ved PDC’s verdensmesterskab

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen er klar til karrierens sjette VM-semifinale.

Michael van Gerwen har nu snittet over 100 i 17 VM-kampe i træk, og er i samme ombæring videre til semifinalen ved PDC’s verdensmesterskab, efter han i overbevisende stil let besejrede den overraskende kvartfinalemodstander, Ryan Joyce. Det er sjette gang indenfor syv år, at hollænderen er blandt de sidste fire i kampen om dartsportens mest prestigefulde trofæ.

I morgendagens semifinale venter så verdensranglistens nummer fire, skotske Gary Anderson, der selv viste et fornemt niveau i sin 5-2 sejr over Dave Chisnall. Dermed kan Ally Pally-publikummet nu se frem til det semifinale-brag, som langt størstedelen havde håbet på.

Morgendagens første semifinale bliver imidlertid et opgør mellem denne sæsons Premier League-finalist, Michael Smith, og landsmanden Nathan Aspinall. 27-årige Aspinall har aldrig tidligere spillet sig længere end blandt de sidste 32 ved de store TV-turneringer, og har således været dette års VM’s helt store overraskelse. Det kan dog ikke siges at være held, der har bragt Aspinall frem til karrierens hidtil største kamp, idet han leverede et fornemt gennemsnit på 99,72 i sin 5-1 sejr over Brendan Dolan, hvilket er englænderens højeste TV-gennemsnit i karrieren. Også Michael Smith kan være ganske godt tilfreds med sin præstation, da han med et snit på 103 ikke levnede mange chancer til stortalentet Luke Humphries. Foruden sin første VM-semifinale i karrieren kan Smith også glæde sig over, at han vil være sikret en placering i verdensranglistens top seks, når VM er overstået.

Mens taberne af lørdagens kvartfinaler kan trøste sig ved at have sikret sig hvad der svarer til godt og vel 400.000 danske kroner i præmiepenge, så vil søndagens semifinalister være sikret det dobbelte. Vinderen af VM vil imidlertid kunne juble over en præmiecheck på intet mindre end 4,1 millioner kroner, mens taberen af VM-finalen må ‘tage til takke’ med 1,6 millioner.

VM’s semifinaler spilles i morgen aften fra klokken 20:00, mens finalen afgøres nytårsdag.

Resultater fra kvartfinalerne lørdag 29. december:
Nathan Aspinall (99,72) 5-1 (93,87) Brendan Dolan
Gary Anderson (103,03) 5-2 (96,54) Dave Chisnall
Michael Smith (103,00) 5-1 (94,18) Luke Humphries
Michael van Gerwen (101,76) 5-1 (88,55) Ryan Joyce

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*