Optakt: De sidste kvartfinalister skal findes

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Fjerde runde afsluttes i dag, når seks kampe skal afgøres.

Fjerde runde skal spilles færdig i dag, så vi kan finde ud af, hvem der skal følge med Gary Anderson og Michael van Gerwen til kvartfinalerne.

Om vi kan forvente lige så store dramaer i dag, som Gary Anderson endnu en gang var med til at give os i går, er ikke til at sige, men der er nogle interessante kampe i mellem.

Eftermiddagskampe

Nathan Aspinall v Devon Petersen
Denne fjerde runde kamp, var der ingen der havde forudsagt inden turneringen startede. Begge spillere har præsteret langt over forventning, og en af dem vil præstere endnu bedre, i det, at det bliver til en kvartfinale, hvis man vinder. Nathan Aspinalls niveau er kun blevet bedre i løbet af turneringen, hvor hans snit er steget med omkring fire for hver kamp. I de kampe er det blandt andet blevet til sejre over Gerwyn Price og Kyle Anderson. Devon Petersen blev ikke levnet mange chancer i hans første kamp mod Wayne Jones. Den kamp vandt han som bekendt, og siden er det også blevet til sejre over Ian White og Steve West. Det er slet ikke til at sige, hvem der vinder denne kamp.

Benito van de Pas v Brendan Dolan
Brendan Dolan har haft en noget svære vej til denne fjerde runde, end dagens modstander har. Han har således måtte krydse klinger med Joe Cullen og Mervyn King undervejs. Joe Cullen ramte dog aldrig niveau, men Mervyn King gjorde et ihærdigt forsøg. Benito van de Pas vandt så sent som i går over Toni Alcinas i en kamp, hvor niveauet aldrig blev det helt vilde. Benito van de Pas viste dog glimt af det talent, som han ellers ikke har vist meget af de seneste år. Han imponerede således blandt med en 160-lukning, en 149-lukning og en 151-lukning undervejs. Bookmakerne har Brendan Dolan som favorit, spørgsmålet er så, om han kan leve op til dette senere i dag? Han har i hvert fald vist fint niveau indtil videre.

Ryan Joyce v James Wade
Ryan Joyce startede turneringen med at slå Anastasia Dobromyslova, herefter blev det til en sejr over Simon Whitlock, og senest blev det til en sejr mod Alan Norris. Det er altså ikke nogle dårlige spillere, som han har slået igennem turneringen. I dag skal han op mod James Wade, som havde lidt svært ved det mod Keegan Brown, måske især fordi, at publikum havde vendt sig mod ham. Det gør de nok også i dag, men uanset hvor meget tilskuerne er mod Wade, så bør han til hver en tid være en bedre spiller end Ryan Joyce. Hvis Wade vinder opgøret, kan han se frem til en kvartfinale mod Michael van Gerwen.

Aftenkampe

Ryan Searle v Michael Smith
Ryan Searle var ikke spået mange chancer for en plads i fjerde runde, men det har ikke stoppet englænderen, som blandt andet har slået Mensur Suljovic og William O’Connor for at nå hertil. Han skal i dag møde Michael Smith, som kommer med en solid præstation i ryggen. Han snittede således lige over 100 i gårsdagens sejr over John Henderson. Et niveau, som Ryan Searle endnu ikke har mødt i denne turnering. Det var kun Mensur Suljovic, som indledningsvis snittede så højt i første sæt af deres kamp. Ryan Searle og Michael Smith har aldrig tidligere spillet mod hinanden, men Michael Smith bør have overhånden i opgøret, da han bør være en bedre spiller.

Jamie Lewis v Dave Chisnall
Hvis der er noget, som begge spillere har til fælles i dette opgør, så er det, at de laver rigtig mange 180’ere når de spiller. Jamie Lewis lavede blandt andet 12, da han slog Daryl Gurney med 4-3 i den forrige runde. Her lavede Dave Chisnall kun seks. En del af dette kan dog tilskrives, at han vandt med 4-0 mod Kim Huybrechts, altså en noget kortere kamp. De to spillere har tidligere mødt hinanden seks gange, og her er det blevet til sejre for Dave Chisnall hver gang. Det er dog langt fra sikkert, at det bliver tilfældet i denne omgang. Jamie Lewis har således spillet rigtig fint indtil videre i denne turnering. Denne kamp kunne nemt blive en af de højdramatiske.

Rob Cross v Luke Humphries
Luke Humphries gav næsten ikke Dimitri van den Bergh et ben til jorden, da han i går slog belgieren med 4-1. Kampen blev dog ikke spillet med de højeste snit, så hvis Luke Humphries skal lave en lignende præstation i dag, behøver han nok at rykke snittet en del op. Rob Cross har således endnu ikke spillet med et snit under 100 i denne turnering. Det gik senest udover Cristo Reyes, hvor Rob Cross vandt med 4-0. Rob Cross ligner altså den helt store favorit til dette opgør, men Luke Humphries kan måske drille den forsvarende verdensmester, hvis han kan finde niveauet fra kampen mod Stephen Bunting.

Alle dagens kampe kan følges på TV3 Sport, som sender fra klokken 13.30 og klokken 20.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*