Optakt: Julepausen er slut

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Efter en mindre julepause, bliver tredje runde genoptaget i dag.

Den har stået på jul, gaver og god mad. Nu står den endnu en gang på dart, og der er seks kampe på dagens program.
De første fire er kampe fra tredje runde, og de sidste to, som involverer Michael van Gerwen og Gary Anderson, er de første to kampe fra fjerde runde.

Eftermiddagskampe

Devon Petersen v Steve West
Det var ikke mange der havde regnet med, at Devon Petersen ville slå Ian White i anden runde. Især ikke, da englænderen var foran med 2-0. Devon Petersen vandt dog de næste to sæt med 3-1, inden han i det femte og afgørende sæt vandt 5-3. På papiret er Steve West nok ikke en lige så god spiller som Ian White, men han er dog en spiller, som bør være bedre end Devon Petersen. På trods af, at Richard North spillede med et noget højere snit, fik Steve West stadig kørt en 3-1 sejr i hus i anden runde. Det er altså en rutineret herre, som ved, hvornår han skal slå til.

Dimitri van den Bergh v Luke Humphries
Den største ungdomskamp man vil kunne finde i denne sæson. Det er nemlig U23-verdensmesteren mod nummer et på Development Order of Merit. Dimitri van den Bergh vandt med 3-1 over Jonny Clayton i anden runde, hvor han imponerede med et snit på 104,45. Et snit som Humphries ikke var helt oppe på, da han slog Stephen Bunting med 3-1 i anden runde. Her snittede englænderen således 95,91. De to har tidligere aldrig mødt hinanden på den helt store scene, men har alligevel mødt hinanden syv gange. Seks gange på Development Touren, og i semifinalen ved U23 VM i 2017. Dimitri van den Bergh har vundet fire af de syv opgør.

Michael Smith v John Henderson
Michael Smith vandt forholdvis sikkert over Ron Meulenkamp i anden runde. Han vandt således med 3-1, hvor han samtidig spillede med et snit på 94,07. Han skal i dag møde John Henderson, som havde noget svære ved det i anden runde. Han vandt således 3-2 over Gabriel Clemens, på trods af, at Clemens var foran med 2-1 undervejs i kampen. Michael Smith og John Henderson har mødt hinanden ti gange igennem tiden, Michael Smith har dog vundet de seneste fem møder. Vi skal altså tilbage til 2016 for at finde den seneste sejr til Henderson.

Aftenkampe

Toni Alcinas v Benito van de Pas
Toni Alcinas overraskede hele dartverdenen, da han slog Peter Wright med 3-1 i anden runde. Selvom Wright aldrig rigtig fandt rytmen, så spillede englænderen dog med et snit, som var højere end Alcinas’. Spanieren beviste altså, at han under pres kan holde hovedet koldt og udnytte de muligheder, som han får. Han skal i dag møde Benito van de Pas, som ikke imponerede synderlig i anden runde, hvor han slog Jim Long med 3-2. Toni Alcinas har altså fået en rigtig god mulighed for at nå fjerde runde.

Gary Anderson v Chris Dobey
Gary Anderson havde svært ved at finde sit topniveau i tredje runde, hvor han ellers vandt 4-3, i hvad der indtil videre kaldes turneringens bedste kamp, mod Jermaine Wattimena. Han skal i dag op mod Chris Dobey, som har spillet en rigtig flot turnering indtil videre. Hans kamp i tredje runde bød også på en 4-3 sejr. Det var mod Vincent van der Voort. Her spillede Chris Dobey med et flot snit på 97,87. De to har tidligere mødt hinanden fem gange, og Chris Dobey har kun vundet en enkelt gang. Det bliver altså en stor udfordring for englænderen i aften.

Michael van Gerwen v Adrian Lewis
Den absolutte hovedkamp på dagens program. To tidligere verdensmestre, som begge har spillet en rigtig flot sæson, når man kigger på udgangspunktet for dem hver især. Michael van Gerwen har endnu ikke spillet med et snit under 100 i turneringen. Senest gik det udover Max Hopp i tredje runde, hvor hollænderen vandt med 4-1. Det bliver altså en meget svær kamp for Adrian Lewis, som dog snittede flotte 97,43 i sin kamp mod Darius Labanauskas. De har tidligere mødt hinanden 55 gange, og det er tydeligt, at hollænderen har overtaget. Han har således vundet 38 af opgørene, hvor tre af dem også er endt uafgjort. Adrian Lewis’ seneste sejr var tilbage i 2017.

Alle eftermiddagens kampe kan ses på TV3 Sport fra klokken 13.30. Aftenens kampe vises på Viaplay fra klokken 20.15, derudover hopper TV3 Sport på fra klokken 21.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*