Paul Nicholson har mistet sit Tour Card

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Paul Nicholson har for anden gang i sin karriere mistet sit Tour Card.

Den tidligere Players Championship Finals-vinder, 39-årige Paul Nicholson, har for ganske kort tid siden mistet sit Tour Card. Det sker efter at både Devon Peterson og Luke Humphries her til eftermiddag har vundet deres respektive kampe mod Steve West og Dimitri Van den Bergh, og derfor henviser Paul Nicholson til nummer 65 på verdensranglisten.

Det er som bekendt kun top 64 på verdensranglisten, der er sikret en forlængelse af deres Tour Card, med mindre man har et år til gode, idet Tour Cardet gælder i en to-årig periode, såfremt det er vundet ved Q-school. Eftersom Paul Nicholson vandt sit Tour Card ved Q-school tilbage i januar 2017, så er han nu igen henvist til at skulle deltage ved næste måneds kvalifikationsskole.

Paul Nicholson har ellers haft sin bedste sæson siden 2014, hvor han ved flere lejligheder står noteret for solide resultater på ProTouren. Blandt andet lykkedes det ham for første gang siden henholdsvis 2015 og 2013 at kvalificere sig til UK Open og European Championship, alt imens han spillede sig i semifinalen på Europa Touren ved Gibraltar Darts Trophy. Det er dog særligt de dårlige resultater på Players Championship-touren, der nu har kostet Paul Nicholson sit Tour Card.

Nicholson, der desuden var i World Cup-finalen tilbage i 2010, har før udtalt, at han ville overveje et karrierestop, hvis han ikke føler, at han kan konkurrere på PDC-touren. Det er derfor uvist, hvorvidt tabet af Tour Cardet betyder, at Nicholson vælger at ligge pilene på hylden.

Luke Humphries sejr over Dimitri Van den Bergh betyder desuden, at der ikke længere er nogen øvrige spillere, der kan spille sig ind i verdensranglistens top 64 efter VM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*