Drama på drama: Fødselsdagsbarnet Gary Anderson i massive problemer

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gary Anderson fik sin sejr efter hæsblæsende dramatik i årets måske bedste VM-kamp. MVG sikkert videre. 

– I’ll be done when these guys start to play full time, lød det respektfuldt fra Gary Anderson efter sin tie-break sejr på 4-3 over Jermaine Wattimena. Kort forinden havde den 29. seedede hollænder da også sendt et chok gennem ‘Alley Palley’, efter at han var centimeter fra at sende ‘The Flying Scottsman’ på juleferie med en 170-lukning som afslutning på kampen. Pilen havnede i stedet i 25’eren, hvilket tillod Anderson, der lørdag fyldte 48, at udsætte juleferien en smule. Han kan nu se frem til at møde vinderen af opgøret mellem Vincent van der Voort og Chris Dobey.

Lørdag var også aftenen, hvor den tidligere dobbelte verdensmester Michael van Gerwen tog imod Tysklands nummer ét Max Hopp. Til trods for flere gode momenter og enorm opbakning fra et vel mødt, tysk heppekor, fik ‘Maximiser’ aldrig sat verdensetteren under alvorligt pres. ‘MVG’, der både snittede over 100 og fik sat VM’s kun anden 170-lukning ind, kan nu i stedet se frem mod 4. runde efter sejren på 4-1. Her venter søndagens vinder af mødet mellem den tidligere dobbelte verdensmester Adrian Lewis og PDCNB’s egen Darius Labanauskas.

3. runde blev også endestationen for en uvant, svagtspillende Daryl Gurney. Modstanderen, sidste års semifinalist Jamie Lewis, måtte dog ud i tiebreak, inden han overraskende kunne sende dette års vinder af World Matchplay hjem til Nordirland. Check-out-procenten, der lørdag lå på 36 for waliseren, må dog forventes, at skulle forbedres, hvis han skal gøre sig håb om endnu et eventyr i Alexandra Palace. I fjerde runde støder han nemlig ind i Dave Chisnall, der tidligere på dagen overlegent slog Kim Huybrechts med 4-0.

Det blev også til sejr for Mensur Suljovic’ overmand Ryan Searle, der nu har spillet sig frem blandt de 32 bedste i sin VM-debut. Det samme lykkedes en hårdtkæmpende Ryan Joyce, der slog Allan Norris med 4-3.

Resultater lørdag den 22. december:

Ryan Joyce (87,74) 4-3 (89,65) Allan Norris
Dave Chisnall (97,6) 4-0 (89,84) Kim Huybrechts
Jamie Lewis (93,94) 4-3 (91,08) Daryl Gurney
Ryan Searle (89,4) 4-1 (89,76) William O’Connor
Gary Anderson (97,33) 4-3 (95,19) Jermaine Wattimena
Michael van Gerwen (101,51) 4-1 (96,68) Max Hopp

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*