Optakt: Tredje runde starter i dag

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC

Vi er nået tredje runde, og mange favoritter har allerede forladt turneringen.

Anden runde er færdigspillet, og den har budt på flere overraskelser. Så sent som i går, måtte Ian White og Gerwyn Price forlade turneringen efter to nederlag.

Dermed er der kun seks tilbage fra verdens top ti, nu hvor tredje runde starter. Tre af dem skal allerede i aktion i dag.

Eftermiddagssession

Ryan Joyce v Allan Norris
Allan Norris står klar til tredje runde efter et nervepirrende opgør mod Steve Lennon i anden runde. Kampen måtte således ud i et 11. og afgørende leg i det femte sæt, før englænderen kunne trække sig sejrrigt ud af kampen. Han møder i dag Ryan Joyce, som overraskede de fleste ved at slå Simon Whitlock med 3-0 i anden runde. Simon Whitlock ramte godt nok aldrig niveauet i den kamp, så Ryan Joyce må næsten forvente mere modstand i dag.

Dave Chisnall v Kim Huybrechts
Dave Chisnall måtte trække på rutinen i sit anden runde opgør, da han fik vendt 0-2 til en sejr på 3-2 mod Josh Payne. Englænderen havde meget svært ved at finde rytmen mod hans noget yngre landsmand. Hvis Kim Huybrechts møder op med samme niveau, som han viste i anden runde, så må Dave Chisnall finde et helt andet gear i dag. Belgieren bankede således Daniel Larsson, da han med et snit på imponerende 103,26 vandt kampen 3-0.

Daryl Gurney v Jamie Lewis
Daryl Gurney og Jamie Lewis har mødt hinanden syv gange tidligere. Her er det blevet til fem sejre for Daryl Gurney, og det kunne nemt tyde på at blive endnu en for nordireren i dag. Han imponerede således i sin anden runde kamp mod Ross Smith, hvor han snittede 100,30 i 3-0 sejren. Jamie Lewis kæmpede noget mere med det mod Cody Harris, hvor han var ved at smide en 2-0 føring væk. Waliseren vandt dog kampen med 3-2.

Aftensession

Ryan Searle v William O’Connor
Ryan Searle chokerede dartverdenen, da han sendte Mensur Suljovic ud af turneringen. Suljovic startede ellers som lyn og torden, men Ryan Searle formåede at udnytte sine muligheder undervejs i opgøret. Han skal i dag op mod William O’Connor som spillede ganske fornuftigt i anden runde, hvor han slog James Wilson med 3-0. Det her kunne snildt blive en af de mere tætte opgør på dagens program.

Gary Anderson v Jermaine Wattimena
Gary Anderson har aldrig tabt til Jermaine Wattimena, men med turneringens udvikling kan man efterhånden ikke bruge den slags statistikker til meget. Gary Anderson spillede en fornuftig kamp i anden runde, dog uden at imponere.  Jermaine Wattimena imponerede dog heller ikke i sin anden runde, da han snittede under 90. Han vandt dog med 3-0 mod Michael Barnard. Gary Anderson må dog siges at være en meget bedre modstander, så mon ikke hollænderen får det svært i aften.

Michael van Gerwen v Max Hopp
Trods et snit, som var en smule lavere end Danny Noppert, formåede Max Hopp stadig at vinde deres kamp med 3-0. Han skal i dag op mod Michael van Gerwen, som trods ølkast imponerede med et snit på 102,59 i anden runde. Her vandt han med 3-1 mod Alan Tabern, som ellers gjorde et ihærdigt forsøg, for at følge med. Michael van Gerwen og Max Hopp har tidligere mødt hinanden fem gange, og det er blevet til en sejr for hollænderen hver gang.

Alle dagens kampe spilles bedst af syv sæt, i modsætning til i første og anden runde, som blev spillet bedst af fem.

Eftermiddagens kampe kan følges på TV3 Sport fra klokken 13.30, og aftenens kampe kan følges på TV3 MAX fra klokken 20.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*