Buhet ud: ‘Iceman’ i total nedsmeltning

Tekst: Jonas Jung

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gerwyn Price er færdig ved VM efter et mesterligt comeback af Nathan Aspinall. Ian White er også ude.

To comebacks af højeste karat fik fredag aften Alexandra Palace til at gynge, da de resterende kampe i 2. runde af PDC’s verdensmesterskab skulle afgøres.

Værst gik det ud over 6. seedede Gerwyn ‘Iceman’ Price, der måtte se sig slået af den 27-årige Nathan Aspinall, der leverede et strålende comeback efter at have været bagud 0-2. Den nykårede Grand Slam-vinder Price lignede en spiller, der for en gangs skyld lod sig påvirke af publikums efterhånden notoriske pibekoncert imod ham. I stedet bliver det englænderen Aspinall, der kan se frem til at møde Kyle Anderson i 3. runde, der tidligere på dagen klarede skærene imod filippinske Noel Malicdem.

2. runde blev også endestationen for Ian ‘Diamond’ White, der ellers var foran 2-0 og i perioder spillede med knap 110 i snit. Desværre for ‘Diamond’ faldt niveauet drastisk, hvilket betød at sydafrikanske Devon Petersen kunne tage en 3-2 sejr hjem efter et dramatisk tie-break i det afgørende set.

Den dobbelte ungdomsverdensmester Dimitri Van den Berg havde fundet storspillet frem og leverede dagens suverænt højeste snit på 104,45 i sin 3-1 sejr over walisiske Johnny Clayton. Slår han Luke Humphries i 3. runde, er der lagt op til en revanche fra sidste års kvartfinale mod den forsvarende verdensmester Rob Cross, der dog skal forbi en velspillende Cristo Reyes inden.

Tidligere på dagen fik store John Henderson sat en stopper for en velspillende Gabriel Clemens. Tyske Clemens stod da også for en af dagens smukkeste lukninger, da han med en grøn og to røde bulls lukkede en 125’er. Henderson skal i sin 3. rundekamp møde ‘Bullyboy’ Michael Smith.

Også den tidligere ‘Lakeside’-verdensmester og VM-semifinalist Jelle Klassen måtte sige farvel efter en skuffende præstation i 1-3 nederlaget til Keegan Brown.

9 spillere fra top 20 er nu ude af dette års VM.

Resultater fredag den 21. december:

Benito van de Pass (86,62) 3-2 (85,71) Jim Long
John Henderson (95,17) 3-2 (93,89) Gabriel Clemens
Steve West (89,49) 3-1 (95,96) Richard North
Kyle Anderson (94,41) 3-1 (92,93) Noel Malicdem
Devon Petersen (94,68) 3-2 (98,66) Ian White
Keegan Brown (82,55) 3-1 (79,24) Jelle Klaasen
Nathan Aspinall (92,28) 3-2 (89,08) Gerwyn Price
Dimitri Van den Bergh (104,45) 3-1 (92,68) Jonny Clayton

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*