Optakt: De sidste kampe inden juleaften

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Tredje runde er godt igang. I dag står den på endnu seks kampe inden nogle dages pause.

Endnu en favorit måtte lade livet i går, da Daryl Gurney som den femte fra verdens top ti måtte forlade turneringen. Dermed lever Jamie Lewis stadig i turneringen, hvor han ligeledes imponerede sidste år.

I dag skal der endnu to fra verdens top ti på scenen i form af James Wade og verdensmesteren Rob Cross. Efter dagens seks kampe, får vi dog en pause fra det store dartshow i London, som holder julepause indtil den 27. december.

Eftermiddagssession

Vincent van der Voort v Chris Dobey
Begge spillere indtrådte i første runde af turneringen, og har derfor begge spillet to kampe indtil videre. Det er altså to spillere, som kommer med momentum til denne kamp. Chris Dobey har i begge sine kampe spillet med et snit over 92, hvor hollænderen “kun” snittede 87,81 mod Darren Webster, da han trods alt vandt 3-0. De to har kun mødtes en gang tidligere, det gjorde de tilbage i maj ved Players Championship 11, hvor Vincent van der Voort vandt med 6-4.

Brendan Dolan v Mervyn King
Brendan Dolan kommer med en massiv sejr i bagagen, da han slog Joe Cullen med 3-0 i anden runde. Ikke nok med, at Cullen ikke fik et eneste sæt, så fik han kun et enkelt leg i hele kampen. Joe Cullens niveau var dog heller ikke prangende, men en flot præstation af Brendal Dolan, som snittede lige over 92 i kampen. Mervyn King spillede til gengæld en rigtig flot kamp mod Jan Dekker, godt nok vandt han 3-2, hvor han endda havde været foran med 2-0, men englænderen lavede intet mindre end ni 180’ere og spillede samtidig med et snit på 97,76.

James Wade v Keegan Brown
James Wades kamp mod Seigo Asada har haft et helt andet fokus efterfølgende, end selve kampen. Det kan måske have forstyrret James Wade en smule i sin optakt, men mon ikke, at han er professionel nok til at lukke det ude. Han skal op mod Keegan Brown, som nemt spillede sig i tredje runde uden at imponere. Han slog således Jelle Klaasen med 3-1, men dette skal mest ses i lyset af, at Jelle Klaasen kun snittede 79,24 i en rigtig dårlig spillet kamp fra hans side.

Aftensessionen

Adrian Lewis v Darius Labanauskas
Adrian Lewis så ganske skarp ud i sin første kamp mod Ted Evetts. Han snittede således lidt over 97 i kampen, som han vandt med 3-0. Han skal op mod en af turneringens helt store overraskelser, nemlig litauiske Darius Labanauskas, som slog Raymond van Barneveld i en meget tæt kamp. Hollænderen ramte dog heller ikke det niveau, som han tidligere har kunnet, så Darius Labanauskas kan sagtens få det svært i dag. Han skal i hvert snitte noget højere mod Lewis, end han gjorde mod Raymond van Barneveld.

Nathan Aspinall v Kyle Anderson
Nathan Aspinall var nok ikke den modstander, som Kyle Anderson havde regnet med at møde i denne tredje runde. Nathan Aspinall slog jo således Gerwyn Price med 3-2 i forgårs, hvor waliseren ellers var oppe med 2-0. Kyle Anderson havde noget nemmere ved at sikre sig pladsen i tredje runde, da han slog Noel Malicdem med 3-1, i en kamp hvor han snittede 96,41. Nathan Aspinall er på papiret en dårligere spiller, men med sejren over Gerwyn Price, må det være en meget selvtillidsfuld englænder, som skal på scenen for tredje gang i denne turnering.

Rob Cross v Cristo Reyes
Rob Cross har ikke spillet siden den 13. december, hvor han slog Jeffrey de Zwaan efter en flot kamp. Til gengæld spillede Cristo Reyes så sent som i forgårs, så det kan måske give ham en lille fordel i forhold til at holde momentum. Spanieren slog Rowby-John Rodriguez med 3-2, selvom han var nede med 0-2. Spanieren viste dog sin rutine, og fik vendt kampen fuldstændig på hovedet. Der skal dog et højere snit til end 88,76, hvis han skal gøre sig forhåbninger i aften mod Rob Cross.

Eftermiddagens kampe kan følges fra klokken 13.30 på Viaplay. TV3 Sport starter transmissionen klokken 15.15. Aftenens kampe kan ses fra klokken 20.00 på TV3 MAX.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*