Brian Løkken kvalificeret til BDO’s verdensmesterskab

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

En placering blandt de sidste 32 var i dag nok til, at danske Brian Løkken kunne sikre sig en plads ved BDO’s verdensmesterskab.

4247. Så mange dage er der gået, siden der senest var en dansk herrespiller deltagende ved BDO’s verdensmesterskab. Dengang tabte Brian Buur (tidl. Sørensen) – på trods af en godkendt præstation – første runde ved den traditionsrige turnering. Nu kan 43-årige Brian Løkken så se frem til at få chancen for at gøre det en tand bedre, idet han i dag sikrede sig deltagelse ved BDO’s 42. verdensmesterskab.

Kvalifikationen blev sikret, på trods af at den danske ranglistes nummer ét tabte sin gruppefinale til BDO-ranglistens nummer 2, Mark McGeeney. Men eftersom Brian Løkkens nærmeste konkurrent på den VM-adgangsgivende rangliste for nordiske og baltiske spillere måtte forlade turneringen allerede blandt de sidste 64, så var VM-billetten sikret for den høje dansker.

Brian Løkkens vej til gruppefinalen repræsenterede i samme ombæring – sammen med Nicolai Olsen og Tom Veje Kristensen – dagens bedste danske placering ved Swedish Open, som i sidste ende blev vundet af BDO-ranglistens nummer 19, Daniel Day, som i finalen besejrede det svenske hjemmebanehåb, Andreas Harryson.

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*