Juniorlandstræneren efter ECY: Vi havde håbet på mere

Tekst: Peter Raun Frost

Foto: Claus Christensen

Hanne Johnsen, som for nyligt debuterede som ny juniorlandstræner, nåede ikke i mål med sine forventninger til ungdomslandsholdet ved det nyligt overståede europamesterskab for juniorer.

Den tidligere damelandsholdsspiller, Hanne Johansen, debuterede for nyligt som juniorlandstræner ved WDF’s Europe Cup Youth i Tyrkiet. I den forbindelse udtaler hun til Dartnyheder.dk, at hun ikke ligger skjul på, at hun var skuffet over, at resultaterne ikke gik i den retning, hun havde håbet på.

– Et stærkt sammensat hold var ikke nok. De spillede alle sammen super flot dart i Ankara, til trods for de høje varmegrader i syden. Det var de kendte lukke pile der ikke ville ind, udtaler Hanne Johnsen.

Målsætningen forud for europamesterskabet var, at drengelandsholdet ville ende blandt de 10 bedste ud af 14 deltagende nationer, alt imens pigelandsholdet skulle ende blandt de syv bedste ud af 11. I sidste ende endte drengelandsholdet imidlertid på en 12. plads, mens det lige nøjagtigt lykkedes pigelandsholdet at indfire målsætningen om en plads i top-syv.

Særligt drengelandsholdet havde Hanne Johsen på forhånd haft høje forventninger til, idet hun havde håbet på en plads i semifinalen.

– De førte stort i deres holdkampe, men vi måtte erkende, at da lukkepilene ikke ville ind, faldt spillet fra hinanden, fortæller landstræneren, inden hun kommenterer på pigelandsholdet.

– Pigerne havde nogle hårde puljer, så det var op af bakke fra starten. Til trods for de hårde puljer spillede de også flot dart, og på dagen kunne de sagtens have spillede op med de andre, men igen var det så de berømte lukkepile der var problemet.

Nu vil Hanne Johnsen dog se frem mod EM og VM i 2019.

– Vi skal have fundet erstatning for Line Kristian og Magnus Larsen der begge er blev for gamle til næste år, oplyser Hanne Johnsen

Dette ser hun ikke som et problem, da der ifølge hende er mange der er i en god udvikling og på sigt har potentiale til landsholdet. I den forbindelse har Hanne Johnsen flere nye tiltag og ider til det nye år, såfremt der er plads i budgetterne for det næste år. Blandt de nye tiltag håber Hanne Johnsen at kunne deltage i flere udenlandske stævner, arrangere flere landsholdssamlinger samt at arbejde mere med mentaltræning. Derudover håber hun at kunne sparre med lande som Sverige og Holland.

– Holland har jo, som alle ved, en lang række stjernespillere, så der er helt sikkert noget at lære fra dem, udtaler landstræneren, inden hun tilføjer, at hun regner med, at 2019 igen vil blive et medaljeår for dansk juniordart, efter at de seneste medaljer kom i hus ved Europe Cup Youth i 2016.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*