Video: Michael van Gerwen bryder fem års forbandelse på Europa Touren

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Fem år og én dag. Så lang tid skulle der gå, før ‘Ross Smiths forbandelse’ blev brudt på PDC’s Europa Tour.

1827. Så mange dage, svarende til fem år og én dag, skulle der gå fra den seneste 9-darter til den næste på PDC’s Europa Tour.

Således var engelske Ross Smith den seneste til at præstere perfektion på Europa Touren. Siden da er der blevet lavet intet mindre end 126 9-dartere i PDC, men uden så meget som en enkelt på den prestigefulde Europa Tour-scene. Den lange ventetid havde i mellemtiden fået tilnavnet The curse of Ross Smith (dansk: Ross Smiths forbandelse).

Efter fem års venten blev forbandelsen så endelig brudt sent lørdag aften – og af hvem anden end den suveræne verdensetter, Michael van Gerwen. I gårsdagens 6-2 sejr over Ryan Joyce i anden runde ved European Darts Matchplay præsterede Michael van Gerwen således det som ingen har kunnet gøre i fem år forinden – at konvertere 501 point på blot ni pile i Europa Tour-regi.

Du kan se klippet af Michael van Gerwens 9-darter samt Dan Dawsons sjove kommentator-reaktion her nedenfor.

Dan Dawson er fast kommentator på PDC’s Europa Tour og til en hvis grad ophavsmand til fortællingen om ‘Ross Smiths forbandelse’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*