Optakt: Danish Darts Open 2018

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Per Laursen (billede) og Brian Løkken kvalificerede sig i går til Danish Darts Open 2018.

For første gang nogensinde kan det danske dartpublikum se frem til en PDC-turnering indenfor Danmarks egne grænser. Det sker når Brøndbyhallen i København fredag til søndag danner rammerne om sæsonens ottende Europa Tour. En løbende turnering hvor de 32 øverst placerede på Europa Tour-ranglisten, efter sæsonens i alt 13 turneringer, kvalificerer sig til European Championship.

I den forbindelse kan de danske dartentusiaster se frem til et møde med PDC-toppens helt tunge drenge, idet spillere som Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Adrian Lewis og en lang række af øvrige topspillere skal kæmpe med om trofæet plus den samlede præmiesum på godt og vel 1.150.000 danske kroner. Særligt Michael van Gerwen vil være ubetinget favorit til at sejre ved Danish Darts Open, efter at verdensranglistens suveræne nummer ét indtil nu har sejret ved fem af de indtil nu syv foregående Europa Tours, hvortil han ovenikøbet meldte afbud til en enkelt af turneringerne.

Mens Michael van Gerwen og de øvrige 15 seedede spillere først indtræder i turneringen lørdag, så vil fredagens kampprogram indebære turneringens 16 indledende førsterunde-kampe.

Særligt interessant, set med danske briller, bliver det i den henseende at følge opgørene mellem Cristo Reyes og Brian Løkken samt kampen mellem Steve West og Per Laursen. Begge danskere udtalte i går til Dartnyheder.dk, at de har tiltro til egne chancer, forud for deres respektive opgør mod verdensranglistens nummer 31 og 26. På papiret er der dog ingen tvivl om, at der vil være tale om en overraskelse af de større, hvis det skulle lykkes for danskerne at spille sig videre til anden runde, hvor de i så fald vil kunne forberede sig til kampe mod henholdsvis Darren Webster og Ian White.

LÆS OGSÅ: Brian Løkken og Per Laursen kvalificerede sig til Danish Darts Open

De tre øvrige PDC Nordic & Baltic-repræsentanter, Madars Razma, Darius Labanauskas og Dennis Nilsson, kan ligeledes forberede sig på, at de skal ud og levere på aller højeste niveau, når de møder henholdsvis hollandske Jeffrey de Zwaan, engelske Richard North samt ligeledes engelske Ricky Evans.

Blandt de øvrige dueller i første runde af Danish Darts Masters, så kan det danske publikum se frem til at stifte bekendtskab med den dobbelte verdensmester, Adrian Lewis, som møder det lovende talent, 20-årige Ted Evetts. Herudover pryder den tidligere Premier League-duo bestående af Robert Thornton og Jelle Klaasen programmet for aftenens kampe, alt imens også den tidligere Players Championship Finals vinder, australske Paul Nicholson, er blandt fredagens 32 spillere som skal betræde scenen i Brøndbyhallen, hvor også de to unge tysker talenter, Max Hopp og Martin Schindler, vil have ambitioner om at triumfere foran de danskere tilskuere.

Du kan se det fulde kampprogram for weekendens kampe her nedenfor. Alle indledende kampe spilles bedst af 11-legs og kan streames live på PDC.tv samt diverse bettingselskaber.

Kampprogram
Fredag 22. juni
Første runde (13:00)
Rusty-Jake Rodriguez v William O’Connor
Ryan Joyce v Krzysztof Ratajski
Martin Schindler v Brendan Dolan
Jermaine Wattimena v Wayne Jones
Richard North v Darius Labanauskas
Steve Beaton v Adam Huckvale
Barry Lynn v Chris Dobey
Jeffrey de Zwaan v Madars Razma

Første runde (19:15)
Mickey Mansell v Jelle Klaasen
Robert Thornton v Scott Taylor
Per Laursen v Steve West
Paul Nicholson v Peter Jacques
Ricky Evans v Dennis Nilsson
Adrian Lewis v Ted Evetts
Brian Løkken v Cristo Reyes
Max Hopp v Dragutin Horvat

Lørdag 23. juni
Anden runde (13:00)
John Henderson v Schindler/Dolan
Joe Cullen v De Zwaan/Razma
Gerwyn Price v Mansell/Klaasen
Jonny Clayton v North/Labanauskas
James Wade v Rodriguez/O’Connor
Darren Webster v Løkken/Reyes
Simon Whitlock v Wattimena/Jones
Stephen Bunting v Nicholson/Jacques

Anden runde (19:15)
Mervyn King v Hopp/Horvat
Mensur Suljovic v Joyce/Ratajski
Peter Wright v Lynn/Dobey
Michael Smith v Lewis/Evetts
Rob Cross v Beaton/Huckvale
Daryl Gurney v Evans/Nilsson
Michael van Gerwen v Thornton/Taylor
Ian White v Laursen/West

Søndag 24. juni
Sidste 16 (13:00)
Kvartfinaler (19:15)
Semifinaler (bedst af 13)
Finale (bedst af 15)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*