Brian Løkken og Per Laursen kvalificerede sig til Danish Darts Open

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Dansk Dart Union

Torsdag blev der spillet kvalifikation for PDC Nordics spillere i København.

Torsdag skulle det afgøres, hvilke spillere fra PDC Nordic & Baltic, der skulle spille ved Danish Darts Open i denne weekend. På forhånd var Madars Razma kvalificeret, da han er den spiller fra PDCNB, som ligger højest på PDC’s Order of Merit.

Selve kvalifikationen var opdelt i to dele til dagens kvalifikation. Den ene halvdel var for danske spillere og den anden var for resten af PDCNB.

I PDCNB-kvalen var der kun ni deltagere og her blev det Dennis Nilsson og Darius Labanauskas, som tog de to pladser til Danish Darts Open. Alt efter lodtrækningen, skal de to op mod Richard North og Ricky Evans.

I den danske kvalifikation var der hele 39 spillere, som ville prøve lykken. Her blev det Brian Løkken og Per Laursen, som endte med at nappe de to billetter.

For Per Laursen startede dagen med en 6-2 sejr over Allan Rask, herefter var det Henrik Primdal som blev elimineret med samme cifre. I kvartfinalen var det så Benjamin Drue Reus, som var modstanderen. Benjamin leverede rigtig flot modstand og på et tidspunkt, var mange overbeviste om, at Per skulle lade livet til den unge spiller. Per fandt dog storspillet frem og sikrede sig en sejr på 6-5. I semifinalen, som var den adgangsgivende kamp, skulle Per møde Vladimir Andersen, som også havde vist fornemt spil hele dagen.

De to spillere skiftedes til at tage et sæt, lige indtil stillingen var 5-4 til Per. I det 10. sæt lukkede Per nemlig imponerende 156 og kunne dermed erkende, at han skal spille mere dart i denne weekend.

For Brian startede dagen anderledes hårdt, da lodtrækningen havde sendt ham i en indspilskamp mod Ulrich Meyn. Brian viste dog klassen og hev en 6-3 sejr hjem. Herefter blev det til endnu en 6-3 sejr over Justin Thurley, en 6-2 sejr over Ole Jørgensen og en 6-2 sejr over Kenneth Byø.

Dermed var Brian klar til finalen mod Kim Knudsen og sikke en gyser. Kampen bar desværre præg af et svingende niveau, men spænding var der nok af. Brian formåede således at komme foran 3-1, inden Kim gjorde det til 3-3. Herefter kom Brian på 5-3, inden Kim igen fik udlignet til 5-5.
I det afgørende sæt havde Kim udlæg og han startede rigtig flot, hvorimod Brian haltede efter. Brian fik dog vendt skuden, netop som Kim gik ned i kadence. Til sidst stod de begge med 94 tilbage. Kim formåede dog kun at score 44, og det udnyttede Brian og lukkede kampen til 6-5.

“Jeg har spillet rigtig fornuftigt i dag, lige på nær den sidste kamp. Den er også elleve om aftenen og jeg har været på arbejde før jeg kom, så det kan godt være jeg var tabbet for kræfter, det følte jeg i hvert fald. Men jeg har spillet godt op til den sidste kamp og den sidste det var bare ren vilje tror jeg”, siger Brian Løkken efter kampen.

Per Laursen var heller ikke utilfreds med sit spil.

“Jeg synes formen har været god i dag, jeg har været lidt heldig undervejs i en enkelt kamp, men ellers har jeg spillet fint. Min form er opadgående, så det var fint”, siger Per Laursen.

Dermed står Per og Brian overfor Steve West og Christo Reyes, alt efter hvordan lodtrækningen arter sig. Om de to spillere siger Brian:

“Jeg er bedøvende ligeglad med hvem det bliver af dem, jeg tror på, at jeg kan vinde”, siger Brian, som bliver efterfulgt at Per:

“Selvfølgelig kan vi da vinde.”

3 Comments

  • Hej Mads.

   Jo, det har du naturligvis ret i! Det er fluks rettet! Tak for at gøre opmærksom på det 🙂

   Venlig hilsen
   Daniel Tyge Thybøl

 1. Faldt lige over denne gamle artikel i disse Corona tider og vil bare lige sige at jeg lavede 44 og ikke 34, ikke at det hjalp mig :-).

  Mvh
  Kim

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*