Paul Nicholson: Jeg var klar til at smide håndklædet i ringen

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Paul Nicholson er fast besluttet på at fortsætte sin positive forkurve, efter at have spillet sig i semifinalen ved Gibraltar Darts Trophy i den seneste weekend. 

Selvom australske Paul Nicholson i 2010 triumferede ved majorturneringen Players Championship Finals, hvor han blandt andet besejrede spillere som Adrian Lewis og Phil Taylor på vejen, så udviklede den efterfølgende karriere sig aldrig for alvor til hvad mange havde forventet.

Ganske vist førte nogle solide resultater de følgende sæsoner til en niendeplads på verdensranglisten forud for VM i 2012, men de efterfølgende sæsoner blev herefter kendetegnet ved gevaldige formdyk, manglende selvtillid, skader og et mistet Tour Card. Et Tour Card der kun lige nøjagtig blev genvundet på sidstedagen ved PDC’s Q-school i 2017.

De seneste måneder har dog været særdeles opmuntrende for den tidligere VM-kvartfinalist, der nu er rykket op som nummer 66 på verdensranglisten, efter i 2017 at have kæmpet for at holde sig indenfor top 100. Særligt sidste weekends semifinale placering ved Gibraltar Darts Trophy skaber grobund for troen på bedre tider for den tidligere finalist ved World Cup of Darts, hvis personlige nedtur kulminerede ved VM i 2015, hvor han efter nederlaget i første runde til Benito van de Pas efterlod sine pile på scenen.

LÆS OGSÅ: Michael van Gerwen vinder Gibraltar Darts Trophy efter finalesejr over Adrian Lewis

– Jeg var klar til at forlade spillet. Jeg følte, at jeg var færdig, udtaler Nicholson til PDC.tv.

– Min mentalitet er anderledes nu. Jeg går ind til spillet med en mere afslappet attitude, for det føles som om, at jeg er blevet tildelt en ny chance, fortsætter australieren, som indtil nu har deltaget ved tre Europa Tour turneringer i indeværende sæson, og derudover kan se frem til at deltage ved Danish Darts Open den 22. juni.

– Ved sæsonstart havde jeg gjort det op med mig selv, at hvis jeg ikke holdt fast i mit Tour Card i år, så ville jeg stoppe som aktiv spiller, efter at have haft ti gode år. Men jeg synes, at jeg nu spiller så godt, som jeg nogensinde har gjort. Særligt når jeg træner, og mit mål er nu, at kvalificere mig til European Championship og forhåbentlig verdensmesterskabet, fastslår Nicholson, som ikke har deltaget ved European Championship eller VM siden henholdsvis 2013 og 2015.

Nicholson formåede i sidste weekend at spille sig i semifinalen ved Gibraltar Darts Tophy, hvor han ved den lejlighed tabte 7-6 til den dobbelte verdensmester, Adrian Lewis. Et nederlag som faldt på trods af et ellers lovende gennemsnit på 98,82. Resultat var dog den første individuelle semifinale siden 2013, og Nicholson er på den baggrund af den overbevisning, at hans bedste dage ligger forude.

– Så snart man får lagt alt uforskammetheden og nervøsiteten fra sig i sine unge dage, og løbende tilkæmper sig mere erfaring, så kan man begynde at se fremad, tilføjer den 39-årige.

– Det faktum at jeg ikke havde besejret en top ti spiller i fire år fik mig til at grine – det var rimelig symptomatisk for hvad der er gået galt i den periode, udtaler Nicholson, som med 6-4 sejren over Dave Chisnall ved Gibraltar Darts Trophy besejrede verdensranglistens nummer syv.

– Gary Anderson og Peter Wright er inspirerende for mig – de har spillet deres livs bedste dart efter de fyldte 40, og det er noget jeg håber at kunne kopiere.

– At besejre spillere som Dave (Chisnall), Joe (Cullen) og Gerwyn (Price) er opmuntrende, for selvom folk siger, at jeg har spillet godt på det seneste, så er det i sidste ende mig der skal bevise det, udtaler hovedpersonen, som i skrivende stund indtager en fornem 13. plads over de højeste sæsongennemsnit ved PDC’s Players Championship-turneringer.

LÆS OGSÅ: Top 32: Disse spillere har de højeste sæsongennemsnit på Players Championship-touren

Nicholson, som altså er blandt deltagerne når Europa Touren gæster Brøndbyhallen i København senere på måneden, løfter desuden sløret for målsætningerne for resten af sæsonen.

– Det handler helt sikkert om at lave korttidsmål. Ved sæsonstart handlede det blot om at beholde mit Tour Card og fortsætte ad den rigtige vej. Jeg har et par travle uger foran mig, med fire Players Championship events og en Europen Tour weekend, så jeg har tænkt mig at være smart, i forhold til hvordan jeg bruger min energi over den næste måned og derefter restituere i ferien.

– Det er virkelig vigtigt, at jeg udnytter min tidligere erfaring til min fordel, og at jeg forsikrer mig om, at jeg ikke lader mig rive med, for jeg har været her før.

– Jeg har snittet omkring 100 på ProTouren, og hvis jeg kan føre den form videre til Europa Touren, så kan jeg ikke se, hvorfor jeg ikke skulle kunne spille mig i en finale, tilføjer Nicholson, som indtil nu er noteret for to finaleplaceringer på Europa Touren. Begge skal dog findes tilbage i 2013 og 2012.

Nicholson, som i sine velmagtdage var kendt som “The Bad Boy of Darts”, har fortsat en af sportens største fanskarer, og sender i den forbindelse en tak til sine tro støttere.

– Jeg har aldrig forstået, hvorfor folk kan lide mig. Men jeg er taknemmelig for al den support jeg møder, og jeg vil gerne sig tak, til alle dem som har støttet mig, afslutter Nicholson.

Nicholsons næste opgave bliver i den kommende weekenden (16.-17. juni), hvor han deltager ved sæsonens 13. og 14. Players Championship-turneringer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*