Michael van Gerwen vinder Gibraltar Darts Trophy efter finalesejr over Adrian Lewis

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen var søndag aften, som så ofte før, totalt dominerende på PDC’s Europa Tour.

Mens Michael van Gerwen søndag aften spillede sig i sin femte Europa Tour finale i sæsonen, så havde Adrian Lewis kvalificeret til sig til sin første Europa Tour finale siden september 2012. Alene den statistik gav ikke verdensranglistens nummer 17 store chancer forud for opgøret mod den suveræne verdensetter. Der skulle da heller ikke gå lang tid, før Michael van Gerwen fik etableret sig en solid førring, således at resultattavlen viste stillingen 3-0. En førring som sidenhen udviklede sig til stillingen 6-1, inden ‘Migthy Mike’ i sidste ende kunne lukke opgøret med en 11-darter til slutstillingen 8-3. Dermed har Adrian Lewis nu tabt sine seneste otte indbyrdes opgør mod hollænderen.

Finalen var som så ofte før stærkt domineret af Michael van Gerwen, som i indeværende sæson har vundet fem ud af i alt syv Europa Tour titler, hvortil han oven i købet meldte afbud til Austrian Darts Open. Med et finalegennemsnit på 108,13 i gårsdagens finale, tegner det til, at Michael van Gerwen er fuldstændig klar forud for Danish Darts Open, som afvikles fra den 22.-24. juni.

En af turneringens øvrige overskrifter omhandlede den tidligere Players Championship Finals-vinder, Paul Nicholson, som i weekenden formåede at spille sig i sin første individuelle semifinale siden oktober 2011. Her måtte han dog kapitulere, efter en ellers yderst underholdende semifinale mod førnævnte Adrian Lewis som besejrede australieren 7-6.

Michael van Gerwens vej til finalesejren var som så ofte før uden de store udfordringer. Hollænderen indledte turneringen med et 6-4 sejr over landsmanden Vincent van der Voort, hvilket skulle vise sig som den mest udfordrende kamp på vejen til succes for den senere vinder. I turneringen 8.-delsfinale besejrede han efterfølgende Andy Boulton 6-2, hvorefter Jonny Clayton blev besejret med samme cifre i kvartfinalen. Semifinalen blev sindehen vundet med 7-4 over Steve West, inden Adrian Lewis altså blev besejret 8-3 i finalen.

Verdensranglistens nummer to og tre, Peter Wright og Rob Cross, som forinden turneringen var udset rollerne som førsteudfordrere til Michael van Gerwen, tabte begge to i kvartfinalen til henholdsvis Adrian Lewis og Steve West. Særligt Rob Cross vil kunne ærgre sig over kvartfinalenederlaget, eftersom den regerende verdensmester endnu ikke har vundet en titel i 2018.

Alle turneringens resultater kan ses her nedenfor.

Gibraltar Darts Trophy 2018
Fredag 8. juni
Første runde
Michael Barnard 6-3 Krzysztof Ratajski
Darius Labanauskas 6-4 Jeffrey de Graaf
Brendan Dolan 6-4 James Wilson
Mike De Decker 6-5 Matt Padgett
Andy Boulton 6-5 Ritchie Edhouse
Hannes Schnier 6-2 Roy Asquez
Steve West 6-3 Toni Alcinas
Ross Smith 6-3 Jamie Lewis
Adam Huckvale 6-3 Richie Burnett
Cristo Reyes 6-5 Robert Thornton
Vincent van der Voort 6-3 Barrie Bates
Paul Nicholson 6-0 Antony Lopez
Max Hopp 6-0 Mark Dudbridge
Jermaine Wattimena 6-1 Tony Dawkins
Chris Dobey 6-2 Steve Lennon
Adrian Lewis 6-0 Clayton Otton

Lørdag 9. juni
Anden runde
Andy Boulton 6-4 Stephen Bunting
Gerwyn Price 6-2 Mike De Decker
Steve West 6-5 Darren Webster
James Wade 6-5 Ross Smith
Simon Whitlock 6-1 Adam Huckvale
Jonny Clayton 6-0 Hannes Schnier
Max Hopp 6-4 Ian White
Daryl Gurney 6-4 Brendan Dolan
Joe Cullen 6-1 Darius Labanauskas
Jermaine Wattimena 6-5 Michael Smith
Rob Cross 6-5 Cristo Reyes
Michael van Gerwen 6-4 Vincent van der Voort
Paul Nicholson 6-4 Dave Chisnall
Adrian Lewis 6-3 Mensur Suljovic
Chris Dobey 6-3 Mervyn King
Peter Wright 6-2 Michael Barnard

Søndag 10. juni
Tredje runde
Michael van Gerwen 6-2 Andy Boulton
Jonny Clayton 6-2 Max Hopp
Steve West 6-1 Daryl Gurney
Rob Cross 6-2 Simon Whitlock
Gerwyn Price 6-3 Jermaine Wattimena
Paul Nicholson 6-5 Joe Cullen
Adrian Lewis 6-5 James Wade
Peter Wright 6-1 Chris Dobey

Kvartfinaler
Michael van Gerwen 6-2 Jonny Clayton
Steve West 6-5 Rob Cross
Paul Nicholson 6-5 Gerwyn Price
Adrian Lewis 6-3 Peter Wright

Semifinaler
Michael van Gerwen 7-4 Steve West
Adrian Lewis 7-6 Paul Nicholson

Finale
Michael van Gerwen 8-3 Adrian Lewis

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*