BDO-stjernerne kommer til Danmark

Tekst: Pressemeddelelse

Foto: Dansk Dart Union

Sidste år var Rene Johansen (Ringsted) tæt på at skabe overraskelsen i kvartfinalen mod den tidligere BDO-verdensmester Scott Mitchell. 

Søgaard Denmark Open bliver for fjerde år i træk afholdt i Dokken i Esbjerg. Efter at have fået tildelt værtskabet for VM i dart i 2021, i netop Esbjerg, arbejder Dansk Dart Union nu på at videreudvikle det setup, som allerede har gjort Denmark Open til et af de mest prestigefyldte og velorganiserede stævner på BDO-touren og igen i år, er der en stigende interesse for stævnet.

Deltagelse af verdens bedste dartspillere

Stævnet nyder stor international anerkendelse og er højt prioriteret blandt topspillerne. Stævnet er især kendt for at være særdeles velorganiseret og for modtagelsen af de internationale spillere.

Igen i år deltager toppen af verdensranglisten i Denmark Open, dartsporten er delt op i to forbund: BDO og PDC, hvoraf Denmark Open giver point til BDO-ranglisten. På nuværende tidspunkt er flere af topspillerne på både herre- og damesiden tilmeldt Denmark Open. Blandt topnavnene kan nævnes listens nr. 3, englænderen Scott Mitchell, listens nr. 4 waliseren Jim Williams samt de to hollændere Richard Veestra og Wesley Harms.

På damesiden deltager den absolutte verdenstop, ranglistens top 3 deltager: Lorraine Winstanley, Deta Hedman og Aileen de Graaf og allerede nu har 7 ud af listens top 10 tilmeldt sig årets turnering.

Tilmeldingsfristen for Denmark Open er d. 20. april, så der er fortsat mulighed for at endnu flere af verdenselitens topspillere vil melde deres ankomst.

Både i forbindelse med hvor mange point der gives til verdensranglisten, stævnets organisering og i forhold til pengepræmier, er Denmark Open skandinaviens største dartstævne. Den samlede præmiepulje for hele weekendens Denmark Open lyder således på 186.000 kr.

Nyt ved dette års Denmark Open
Forberedelse til VM 2021

Danmark er blevet tildelt værtsskabet for VM i dart i 2021. Denmark Open bliver brugt som forberedelse frem til den store begivenhed, alle i år vil der derfor blive skruet på alle tangenter, for at skabe et fantastisk setup og være helt klar til afholdelsen af VM. Blandt andet vil vi optimere live-dækningen via streaming og setuppet vil blive optimeret i samarbejde med Sport Event Park Esbjerg.

Introduktion af Para-dart

Årets Denmark Open vil byde på et nyt tiltag i form af Para-dart, som gør kørestolsbrugere i stand til, at konkurrere på lige fod med alle andre deltagere. I Dansk Dart Union er vi stolte over, at gøre sporten endnu mere åben og inkluderende ved at introducere dette tiltag.

Stævnet bliver i år afholdt under nogle lidt anderledes omstændigheder, da ishockeyhallen Granly Arena, hvor kampene normalt afvikles, er under ombygning. Arenaen vil stå klar til næste år og bliver et super venue til afholdelse af VM i 2021 og fremtidige Denmark Open stævner.

De nye omgivelser vil dog ikke gøre dette års stævne mindre attraktivt, da der vil blive skabt et nyt setup i den anden arena med specialbar og besøg af lokale foodtrucks for at skabe en festlig ramme om stævnet.

Information om stævnet

Der er fri entré for alle tilskuere, alle dage, så hvis man vil opleve verdenstoppen indenfor dart er dette en god mulighed. Stævnet starter allerede fredag med “Warm Up Doubles”, som er en hyggeturnering med god stemning, musik, øl og selvfølgelig dart.

Lørdag afholdes Denmark Open, som er et internationalt “Kategori A”-stævne. Der tiltrækker store dele af verdenseliten og samtidig giver alle danske spillere muligheden for at melde sig til og dyste mod de bedste spillere i verden.

I løbet af lørdagen vil der være forskellige spændende tiltag på scenen, og man kan bl.a. opleve en lokal Pub-turnering, live musik, inden det hele sluttes af med de afgørende finalekampe i et stort show i Blue Water Dokken.

Søndag afholdes Denmark Masters, som i princippet er samme koncept som Denmark Open, hvor deltagerne får en ekstra mulighed for at hente værdifulde point i kampen for at kvalificere sig til verdensmesterskabet sidst på sæsonen. Om søndagen vil der også være live musik og finaleshow med de afgørende kampe på scenen.

Denmark Open er blevet afholdt hvert år uafbrudt siden 1974, dog uden at det nogensinde er blevet til dansk triumf på herre-siden, på trods af 3 danske finale-repræsentanter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*