Optakt: I dag begynder sæsonens første Europa Tour

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Peter Wright er forsvarende vinder af Europen Darts Open.

Sidste år var verdensrangslisten nummer to, Peter Wright, i forrygende form på PDC’s Europa Tour, idet den farverige skotte vandt hele fem ud af i alt 12 turneringer. Den seneste tid har imidlertid været hård for Wright, som både i Premier League og i diverse gulvturneringer hungrer efter succes og kontinuitet. Måske det i den kommende weekend vil lykkes for ‘Snakebite’ at vende den nedadgående formkurve, når han deltager ved årets første Europa Tour turnering – en turnering han vandt i 2017.

Mens Peter Wright og de 15 øvrige seedede spillere først indtræder i turneringen i morgen, så vil fredagens program være præget af 32 andre PDC-spillere, som kæmper om en plads i morgendagens anden runde. Blandt de 32 spillere som skal i ilden fredag eftermiddag og aften er de tidligere Premier League profiler, James Wade og Adrian Lewis, mens spillere som Jamie Hughes, Dimitri van den Bergh, Danny Noppert, Jeffrey de Zwaan og Steve Beaton ligeledes pryder programmet. PDC Nordic & Baltic vil i øvrigt være repræsenteret af finske Marko Kantele, som sidste år kvalificerede sig til to Europa Tour turneringer, hvoraf det en enkelt gang lykkedes at kvalificere sig til anden runde.

De 16 spillere som først indtræder i turneringen i lørdagens kampe kan ses nederst i turneringen. Her er det værd at bemærke, at en spiller som Gary Anderson har valgt ikke at deltage, mens Raymond van Barneveld ikke har kvalificeret sig.

Alle fredagens kampe kan streames live på PDC.tv samt hos diverse bookmakere. Alle kampe spilles bedst af 11 legs, og kampprogrammet ken ses her nedenfor.

2018 European Darts Open
Fredag 23. marts
Første runde
Eftermiddagskampe (13:15)
Luke Woodhouse v Ryan Meikle
Martin Atkins v Richard North
Mark Wilson v Cameron Menzies
Jan Dekker v Tytus Kanik
Jamie Hughes v Max Hopp
Luke Humphries v Darren Johnson
Michael Rasztovits v Justin Pipe
Maik Langendorf v John Henderson

Aftensprogram (19:15)
Marko Kantele v Vincent van der Voort
Ron Meulenkamp v Dimitri Van den Bergh
Wayne Jones v Chris Dobey
Danny Noppert v Jeffrey de Zwaan
Jonny Clayton v Jermaine Wattimena
Thomas Junghans v Gabriel Clemens
Adrian Lewis v Ritchie Edhouse
James Wade v Steve Beaton

De 16 seedede spillere
1. Michael van Gerwen
2. Peter Wright
3. Michael Smith
4. Rob Cross
5. Daryl Gurney
6. Mensur Suljović
7. Joe Cullen
8. Simon Whitlock
9. Dave Chisnall
10. Kim Huybrechts
11. Mervyn King
12. Ian White
13. Gerwyn Price
14. Jelle Klaasen
15. Kyle Anderson
16. Alan Norris

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*