Corey Cadby besejrer Rob Cross i finalen ved UK Open Qualifier 5

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Australske Corey Cadby har for kort tid siden besejret Rob Cross i finalen ved årets femte UK Open kvalifikationsturnering.

22-årige Corey Cadby vandt lørdag aften karrierens første PDC senior-titel, da han i finalen ved UK Open Qualifier 5 besejrede verdensmesteren, Rob Cross, med cifrene 6-4.

Det så ellers længe ud til at Rob Cross ville hente årets første titel, da han hurtigt kom foran 4-1. Cadby kom dog stærkt tilbage, da han lukkede de efterfølgende tre legs i 11, 13 og 12 dart, hvor han med en 161-lukker udlignede til 4-4. Herfra satte den tidligere ungdomsverdensmester sig på kampen, og kunne med en 134-lukker i sidste leg sætte prikken over i’et på en fantastisk finale, hvor Corey Cadby endte med et gennemsnit på 108,8 mens Rob Cross endte kampen med et gennemsnit på 102,7.

Selvom Rob Cross ikke kunne forlade spillestedet som vinder af dagens turnering, så må det være befriende for den regerende verdensmester at kunne følge gårsdagens semifinale op med endnu et stærkt resultat. Ikke mindst i Rob Cross’ indledende kamp imponerede englænderen, da han i sin 6-2 sejr over Jan Dekker spillede med et gennemsnit på 118.

Selv en Rob Cross i topform var altså imidlertid ikke nok til at overkomme Corey Cadby, som i løbet af alle dagens otte kamp endte med et samlet gennemsnit for dagen på 99,7. Til sammenligning endte Rob Cross med et samlet gennemsnit på 100,3 over alle sine syv kampe, og indikerer dermed at han ikke har i sinde at ligge under for kritikernes kommentarer ovenpå den sidste halvanden uges resultattørke.

I morgen afvikles årets sidste UK Open kvalifikationsturnering, hvor det altså er sidste chance for de håbefulde PDC-spillere med henblik på at kvalificere sig til årets første major-turnering siden verdensmesterskabet. I alt vil 96 spillere være kvalificeret. Der er dog flere profiler, heriblandt Max Hopp, Brendan Dolan, Mark Webster og Danny Noppert, som endnu ikke er kvalificeret.

Resultaterne fra dagens kvartfinaler og frem kan ses her nedenfor. Dagens øverige resultater kan findes på PDC’s hjemmeside.

Kvartfinaler
Corey Cadby 6 – 4 Michael Smith
Kim Huybrechts 6 – 4 Vincent Kamphuis
Peter Wright 6 – 2 Jelle Klaasen
Rob Cross 6 – 4 Steve West

Semifinaler
Corey Cadby 6 – 1 Kim Huybrechts
Rob Cross 6 – 4 Peter Wright

Finale
Corey Cadby 6 – 4 Rob Cross

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*